Kültür SanatManşet

Bodrum ‘Her Nota Bir Fidan’ Konseri ile Yaralarını Saracak

Başkan Aras: "Sanatın İyileştirici Gücü Yaşadığımız Travmaları Ortadan Kaldıracak"

 

Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve C-Majör İş’ten Sesler Korosu iş birliği ile Bodrum’da yangından etkilenen vatandaşlar için ‘Her nota bir fidan’ temalı konser düzenlenecek. Konserde yapılacak bağışlar, yangınlardan etkilenen vatandaşların ihtiyaçları ve yanan alanların rehabilitasyonu için kullanılacak.

Yangınların ardından normalleşme sürecine giren Bodrum, ‘Her nota bir fidan’ konseri ile yaralarını sarmaya hazırlanıyor. Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve C-Majör İş’ten Sesler Korosu’nun ortak düzenlediği konser 1 Eylül Cumartesi akşamı Bodrum Antik Tiyatro’da Şef Özlem Abacı yönetiminde gerçekleşecek. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Sianji Grup Yönetim Kurulu ve C-Majör İş’ten Sesler Korosu Başkanı Recai Çakır, Bodrum Belediyesi’nde basın toplantısı gerçekleştirerek düzenlenecek konser hakkında bilgi verdi.

Aras: Sanatın İyileştirici Gücü Yaşadığımız Travmaları Ortadan Kaldıracak

Başkan Aras, sanatın iyileştirici gücüne dikkat çekerek şunları söyledi:

“Sanat ve sanatla iyileşme süreci, en derin düzeyde benzer kaynaklardan türerler. Georges Braque der ki; sanat yaranın ışığa dönüşmüş halidir. Bu anlamda yardımlaşma ile ortaya çıkmış olan C-Majör İş’ten Sesler Korosu şimdi de Bodrum için, özellikle orman yangınlarında zarar gören bölgelerimizi yeşillendirmek ve oradaki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için ‘Her nota bir fidan’ sloganıyla Bodrum Belediyesi ve BOTAV’ın destekleriyle muhteşem bir konser organizasyonuna ev sahipliği yapıyor.

Bodrum’un 3500 yıllık tarihi özellikle Antik Tiyatromuz büyülü atmosfer taşır.  Burada ‘Her nota bir fidan’ diyerek kentimize 11 Eylül’de ışık tutacağız. Bu sancılı günlerde, böyle bir anlam yüklü amaç için siz kıymetli sanatçılarımızla birlikte olmaktan da gurur duyuyoruz. Aynı zamanda biliyorsunuz kentler kendilerini sanatla kültürle ifade ederlerse bu unsurlarla ve sanat ve kültür insanlarıyla ifade ederlerse çok daha anlamlı hale geliyor.

Son yaşadığımız orman yangınlarında şunu gördük ki binlerce yıldır bu topraklarda var olan doğal güzellikler, kültür varlıkları özenle korunmalıdır. Denizimiz, ormanlarımız özellikle bizim geçmişimiz ve geleceğimizdir. Orman yangınları da geleceğimizi tehdit etmektedir. Yaşadığımız yangınlarda çok önemli bir orman varlığı yok oldu. Orman köylülerimizde de bu yangın büyük bir travma yarattı. Çünkü yangınlarda orman varlığı yanmadı aynı zamanda köylümüzün yüzlerce yıldır kullandığı zeytinlikleri, ormandan geçindiği doğal ürünler, keçiboynuzu, adaçayı, kekik gibi doğal ürünlerin hepsi de zarar gördü, otlukları zarar gördü, hayvancılıkla geçinen insanlar bunlar.  Bizler bu süreçte bütün Türkiye olarak belediyemiz öncüllüğü ile onların yanında olmaya çalıştık. Halen daha bu yardımları sürdürüyoruz. Hem gönüllülerimizin destekleri ile hem de belediyemizin çalışmalarıyla halkımızın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz.

Bodrum’da yangınlar esnasında yarattığımız seferberlik Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş seferberliktir. Kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler, Türkiye’nin her yerinden gelen destekler, özel sektör firmaları ve aynı şekilde gönüllüler burada çok büyük sinerji yarattı. Bodrum yangınlarla olan mücadelesinde başarılı oldu. Aynı zamanda şimdi onun artçı sarsıntılarını gidermek için yine BOTAV desteği, Belediye desteği, C- Majör İş’ten Sesler Korosu ile beraber bu destekleri sürdürüyoruz.

Yaptığımız faaliyetlerde, kentimizin akılda kalıcılığını arttıran, kentimizin yararına adımların atılmasını sağlayan ve özellikle yoğun emek gerektiren faaliyetler içerisinde olmaya çalışıyoruz.  Bu örnek iş birliğinin coğrafyamızdaki barış ve hoşgörü ortamına da büyük katkılar sağlayacağından şüphem yoktur.

11 Eylül Cumartesi günü saat 20:00’de Bodrum Antik Tiyatro’da Şef Özlem Abacı yönetiminde gerçekleşecek olan konserimizde siz değerli vatandaşlarımızı bekliyoruz.

Aynı zamanda konser davetiyesi ile yapacağınız bağışlar, BOTAV üzerinden yangında zarar gören vatandaşlarımızın ihtiyaçları için kullanılacaktır. Biz burada bağış esası ile çok büyük etki yaratacağımızı düşünüyorum.  Bu konserin var olmasında emeği geçen Recai Çakır’a teşekkür ediyorum.  Sanat var oldukça, sizler, bizler var oldukça, genç kuşaklar için çok daha güzel iyi bir dünya bırakacağımız şüphesizdir. Sanatın iyileştirici gücü bu yaşadığımız derin travmaları da ortadan kaldıracağını düşünüyoruz”

Gelibolu masaj salonu

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu