GündemManşetSağlık

ÜCRETSİZ KANSER TARAMA MERKEZİ AÇILDI

Bodrum KETEMKanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Bodrum’da hizmet vermeye başladı. Yaklaşık 3 hafta önce Türkkuyusu Mahallesi, Turgutreis Caddesi, 1 Nolu Sağlık Ocağı üst katında hizmete giren merkezde Bodrum halkına başta kanser taraması olmak üzere bir çok konuda ücretsiz hizmet veriyor.

Sağlık Bakanlığı, Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bodrum Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde açılan merkez, 30 – 65 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı kanseri, aralığındaki kadınlara meme kanseri, 50 – 70 yaş aralığındaki kadınlar ve erkeklere bağırsak kanseri taramalarını ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

Konu hakkında açıklamalar yapan Bodrum KETEM hemşirelerinden Kameriye Aslı Taşcan şu bilgileri verdi:

“Burada kanser taramaları yapıyoruz. 40 – 69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri için mamografi çekiliyor. 50 – 70 yaş aralığındaki hem kadınlara hem de erkeklere kolon kanseri için kitler veriyoruz. Gaitada gizli kan bakılıyor. 30 – 65 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı kanser tarama testleri yapılıyor. Burada rahim ağzı kanseri için yaptığımız HPV testi, SMEAR testinden daha kapsamlıdır. Bunların dışında sigara bırakma polikliğinimiz var. Obezite birimimiz ve diyetisyenimiz de mevcut. Psikolog hizmeti de veriyoruz.”

Vatandaşların nasıl randevu alanacağına değinen Taşcan hem Bodrum KETEM birimine gelerek, hem telefonla arayarak hem de aile hekimlerine başvurarak randevu alınabildiğinin bilgisini verdi.

Taşcan açıldığı günden bu yana merkeze olan ilginin çok iyi olduğunu ve gelen vatandaşların verilen hizmetten memnun kaldığını sözlerine ekledi.

Vatandaşlar, merkezden randevu almak için 0252 313 53 33 numaralı telefonu arayabilirler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu