EğitimGündemManşetSpor

GENÇLER PEDAL BASTI

Bodrum-bisiklet turuBeden Eğitimi Öğretmeni Bilge Kural’ın öncülüğünde kurulan “Özel Bodrum Uğur Anadolu Lisesi Bisiklet Kulübü” ilk turunu Yalıçiftlik Mahallesi’ne yaptı.

Hafta içinde yoğun ders programları ve sınavlarla boğuşan öğrencilere hafta sonları hem spor yaptırmak, hem de onları sosyal bir aktivitenin içine sokarak doğayı tanımalarını sağlamak amacıyla kurulan kulüp, ilk turunu Yalıçiftlik Mahallesi’ne düzenledi.

Sabah saatlerinde İskele Meydanı’ndaki Denizciler Kahvesi önünde öğretmenleri ve velileriyle birlikte toplanan öğrenciler ilk turlarını gerçekleştirmek için pedal bastılar.

Etkinlik hakkında Kent Haber’e açıklama yapan okulun beden eğitimi öğretmeni Bilge Kural şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin okullarda ders programları çok yoğun ve bütün hafta boyunca sınavlarla uğraşıyorlar. Biz de en azından haftasonları öğretmenleri ve velileriyle birlikte spor yapabilsinler diye bu bisiklet gezisini düzenledik. Çünkü bisiklet süren çocuk sosyalleşir, doğayla bütünleşir, yeni yerler keşfeder ve en önemlisi fiziksel ve zihinsel sağlığını korur. Onun için biz böyle bir öncülük yaptık ve bisiklet kulübü kurduk.”

Konuşmasında bütün okul öğrenci ve öğretmenlerine de çağrıda bulunan Kural sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bu kulübü sadece kendi öğrencilerimiz için kurmadık. Biz bu etkinlikleri Yarımada’daki bütün öğrenci, öğretmen ve idarecileri bekliyoruz. Bütün okullara sesleniyorum; bundan sonraki turlarda bizimler beraber spor yapmalarını istiyoruz. Bugünkü turumuzu Yalıçiftlik’e yapacağız. Coğrafya öğretmenimiz ve matematik öğretmenimiz de bugün bizimler beraber. Turumuzda doğayı da tanıyacağımız için coğrafya öğretmenimiz bize doğa hakkında bilgiler aktaracak. Hem spor yapacağız, hem de bilgileneceğiz.”

Bilge Kural etkinlikte kendilerine destek veren Bodrum Bisiklet Kulübü’ne de teşekkür etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu