ÇevreEğitimManşet

TEMA Vakfı Bodrum’da Doğa Eğitimi

Kadıkalesi Saadet Canbaz İlkokulu Öğrencileri Fidan Dikti

 

Yasmin Bodrum “Together” Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ekibi, Okul Müdürü Sn. Harun Güner ve Müdür Yardımcısı Sn. Serkan Gök’ ün koordinasyonu ile Kadıkalesi Saadet Canbaz İlkokulu’ nda TEMA Vakfı Bodrum İlçe Sorumluluğundan Gülben Koç, Sn. Rana Aytaç, Övgü Esen ve Aysun Kösem tarafından doğa eğitimi verildi. Minik Tema (Ana Sınıfı) öğrencilerine “Toprak ve Ekosistem”, Yavru TEMA (1,2,3 ve 4.Sınıf) öğrencilerine ise “İklim Değişikliği ve Farkındalık” eğitim içeriği ilgi çeken sunum, video ve canlandırmalarla eğlenceli bir şekilde aktarıldı.

Eğitimlerin ardından etkinlik Yasmin Bodrum oteli bahçe ekibince geçen eğitim-öğretim yılında bakımı, düzenlenmesi, ağaçlandırması ve damlama sistemi kurulumu yapılmış olan okul bahçesinde çevre temizliği yapılması, Together ekibince yemek ikramında bulunulması, fide dikimi ile devam edip Eko Pano önünde fotoğraf çekimi ile sonlandı.

TEMA Vakfı Bodrum İlçe Sorumluluğu’ ndan Tema öğretmeni Rana Aytaç tarafından İlçe Sorumluluğu’ nca hediye edilen Keçiboynuzu ve Zeytin fidelerinin önemi anlatılıp, okulda yine okul-otel işbirliği ile yapılması planlanan Eko Bahçe hakkında Eko Tim öğrencileri, Eko Komite öğretmenleri ve Yasmin Bodrum Together Kurumsal Sosyal Sorumluluk ekibi üyelerine bilgilendirmede bulunuldu.

TEMA Vakfı Bodrum İlçe Sorumluluğu’ nca verilen bu eğitimler 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında TÜRÇEV Eko Okul başvurusunda bulunan ve 2 yıllık uğraşı sonunda Bodrum’un Yeşil Bayraklı ilk devlet okullarından biri olmayı hedefleyen Kadıkalesi Saadet Canbaz İlkokulu’ nun Eko Okul Faaliyeti kapsamındaki ilk faaliyeti olması bakımından da ayrı bir değer ve önem taşıyor. Kadıkalesi Saadet Canbaz İlkokulu’ nun 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılındaki Eko Okul Faaliyetleri Eko Okul Koordinatörü Sn. Bayram Demir(4.Sınıf öğretmeni), Eko Komite Öğretmenleri(Sn. Özge Yaprak Akdağ-1.Sınıf, Sn. Ayşe Poyraz-2.Sınıf, Sn. Yasemin Yıldırım-Ana Sınıfı), 3. Sınıf Öğretmeni ve aynı zamanda Eko Tim Sorumlu öğretmeni olan Sn. Alaattin Özdemir ve 25 kişiden oluşan Eko Tim sınıf temsilcileri tarafından yürütülecek. Eko Tim tarafından belirlenmiş  Eko ilke: “Geri Dönüşüme Destek Ol! İnsanlığa Örnek Ol!”  ve “Su Hayattır”  Eko Panoları güzel bir örnek oluşturmuş.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılından beri ortak faaliyetler gerçekleştiren Kadıkalesi Saadet Canbaz İlkokulu’ nun Sürdürülebilir Çevre faaliyetleri TÜRÇEV Mavi Bayrak ödüllü Yasmin Bodrum Oteli’ nce de desteklenmeye devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu