ManşetSpor

Etrim Etabında Bir Araç Kaza Geçirdi

Bodrum’da Ralli Heyecanı Zirvedeydi

 

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 2021 Demir Berberoğlu Sezonu ve Şevki Gökerman Ralli Kupası’nın ilk yarışı olan “Rally Bodrum” turnuvası ilçede yapılıyor. 81 otomobilin kayıt yaptırdığı turnuvada aralarında eski şampiyonlarında olduğu 162 sporcu mücadele etti.

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından, BOTAV liderliğinde düzenlenen organizasyonda sabah saatlerinde TED Bodrum Koleji’nden çıkan yarışmacılar, turnuvanın yapılacağı alana gitti.

2 ayrı parkurda startın verilmesiyle 6 etaplık heyecan başladı. Bodrum’un kırsal Etrim, Kızılağaç, Çamlık, Yalıçitflik gibi bölgelerinde yapılan yarış, nefesleri kesti. Bölge sakinleri heyecana ortak olmak için evlerinin önünden ve bahçelerinden yarışları izledi.

Otomobiller keskin virajlara girerken izleyenler de hop oturdu hop kalktı. Yarış otomobillerinden biri virajı alamayarak devrildi. Parkuda ayrıca başka kazalar da yaşandı. Otomobildeki sporcuların kazayı yaralanmadan atlattığı belirtildi. Turnuvada Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da co-pilot olarak yarıştı.

Yarışları takip eden Kızılağaç Mahallesi’nden Ayşin Mıstık, “Çok şanslıyız, çok heyecanlıyız. Çok güzel. İnşallah her sene olur. İnşallah pandemi biter ve daha rahat izleriz. Evimizin önünden geçiyor, çok şanslıyız” ifadelerini kullandı.

Yalıçiftlik’ten Nazmi Kocaköse ise maç izler gibi izlediklerini söyleyerek “Çok güzel, seyrediyoruz. Yarışçılar geldi. Güzel bir yarışma olduğunu düşünüyoruz. Bizim için de bir eğlence. Aynı maç seyreder gibi seyrediyoruz” şeklinde konuştu.

Turnuvayı izleyenler arasında çocuklar da vardı. Etrim Köyü’nden Ecrin Su Başol isimli çocuk, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle anlattı:

“İlk defa ralli görüyorum. Çok heyecanlı bir spor gerçekten. Yani özellikle virajlardan geçerken çok hızlı geçiyorlar. Ralli köyümüze geldi.”

Etrim Köyü’nden Naz Gül de ilk defa köylerinde ralli gördüğünü dile getirerek “Çok heyecanlı, bazen çok korkuyorum. Virajlarda çok hızlı dönüyorlar. Çok sevdim, bir daha gelmelerini çok isterim” şeklinde konuştu.

Ralli Bodrum, akşam saatlerinde TED Kolejinde düzenlenen ödül töreni ile sonra erdi. Törene, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Ko Pilot olarak yarışa katılan Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla İl Spor Gençlik Müdürü Murat İlman, Bodrum İlçe Müdürü Fatih Uzunlulu ve Federasyon Başkanı ile temsilcileri katıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu