ManşetSpor

Bodrum – Çökertme Etabı Tamamlandı

 

Deniz ve yelken tutkunlarını birleştiren Maximiles Black The Bodrum Cup’ın ikinci yarışı olan Metro Bodrum – Çökertme Etabı’nın tamamlanmasını ardından bugün ise Çökertme-Kisebükü etabı için start verildi.

35’inci yılını Cumhuriyetin 100’üncü yılıyla birlikte kutlayan Maximiles Black The Bodrum Cup’ın ikinci yarışı için yelkenler açıldı. Bodrum’dan start alan Metro etabı Çökertme’de sonlanacak.

19 Ekim Perşembe günü ise yarışçılar Radisson Collection Çökertme – Kissebükü Bodrum Etabı’nı tamamlamak üzere Kissebükü’ne yelken açacaklar. 20 Ekim Cuma günü Anadolu Sigorta Etabı için Kissebükü’nden Bodrum’a hareket edilecek. Yarışlar, 21 Ekim Cumartesi günü Opet – Tüpraş Bodrum – Bodrum etabıyla son bulacak.

Kazananların kupaları ise 21 Ekim Cumartesi akşamı Candan Erçetin’in Şef Orhan Şallıel yönetiminde senfoni orkestrası eşliğinde gerçekleştireceği “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konserinden önce takdim edilecek.

Festival kapsamında 21 Ekim’e kadar Bodrum Belediye Meydanı’nda kurulan Maximiles Black Yarış Merkezi’nde katılımcılar ve misafirler Bodrum’u ve şampiyonayı yakından keşfetme, özel etkinliklere ortak bir alanda katılma imkanına sahip oluyor.

Festivalin platin sponsorlarından Metro Türkiye’nin CEO’su Sinem Türüng, “Ülkemizin ilk yabancı perakende yatırımcısı” unvanıyla yaklaşık 35 yıldır faaliyet gösteren şirketlerinin yine 35’inci yaşına ulaşan Bodrum Cup ile birlikte yol almasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, Türkiye’de hem turizmin hem de sporun gelişmesine büyük katkı sağlayan böyle bir etkinliği destekliyor olmak bizim için çok daha anlamlı. Bu yıl Selanik’te Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evin ziyaretiyle başlayan Maximiles Black The Bodrum Cup, bugün tecrübeli olduğu sularda Metro etabıyla devam ediyor” dedi.

Metro Türkiye olarak dünyanın en iyi ve en köklü mutfaklarından olan Türk mutfağının dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlamayı ve mutfak kültürümüzü ürünleri, üreticileri ve şefleriyle beraber geleceğe taşımayı amaç edindiklerini vurgulayan Türüng, “Gastronomi, ekonomik kalkınma sağlayabilecek, turistik değer yaratabilecek bir güce sahip ve biz, zengin mutfağımız sayesinde bu konuda çok büyük bir potansiyel barındırıyoruz. Metro Türkiye olarak bu potansiyeli ortaya çıkarmak adına gerek yerel gerekse uluslararası arenada misyonumuzla örtüşen etkinliklere destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Maximiles Black The Bodrum Cup ise yedi yıldır birlikte sulara açıldığımız önemli organizasyonlardan biri. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışan teknelerin gıda ihtiyaçlarını, sevkiyat hizmetiyle birlikte karşılayarak sporcularımızın yanında oluyoruz ve 15 bin öğüne karşılık gelen kumanyayı yarış süresince kendilerine ulaştırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını gururla kutladığımız bu yıl ise Selanik’ten Dolmabahçe’ye uzanan anlamlı bir etap olması ve bu etapta Metro Türkiye yelkenlisiyle de yer almak bize ayrı bir gurur ve heyecan kattı.” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu