GündemHayatManşet

BODRUM 6.3 İLE SALLANDI

Bodrum-depremBugün saatler 01.31’i gösterdiğinde, merkez üssü Bodrum açıkları olan depremle birlikte büyük panik yaşandı.

Bodrum açıklarındaki Orak Adası civarında meydana gelen deprem başta Bodrum Yarımadası olmak üzere birçok ilçe ve ilden hissedildi. Yaşanan şiddetli sarsıntı nedeniyle halk kendini sokaklara attı. Birçok işyeri ve bazı eski binalar depremden hasar gördü.

Gece boyunca yaşanan 50’nin üzerindeki artı sarsıntılar nedeniyle Bodrum halkı ve tatilciler sokaklarda sabahladı. Depremin meydana geldiği dakikalarda deniz seviyesinin yükselip geri çekilmesi nedeniyle özellikle Gümbet Koyundaki bağlı tekneler ve kıyıda park halindeki araçlar zarar gördü.

Yaşanan deprem nedeniyle paniğe kapılan 2 kişi kedisini balkondan atmasıyla hafif şekilde yaralandı. Maddi hasarla atlatılan deprem sonrası Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın öncülüğünde kriz merkezi oluşturuldu. Bodrum Devlet Hastanesinde hafif çaplı hasar nedeniyle acil servis kapatıldı. Acil serviste bulunan hastalar ve servislerde yatan hastalar hastane bahçesine UMKE tarafından kurulan ilk müdahale çadırına alınarak tedavileri burada devam edildi.

Bodrum’a çevre illerden gelen çok sayıda ilk yardım ekibi olası bir duruma karşı hazır bekletildi. Muğla Valisi Esengül Civelek ve AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden Bodrum Devlet Hastanesine gelerek incelemelerde bulundu.

Komşu ülke Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adası da depremden nasibini aldı. Alınan bilgilere göre depremde 5 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Kos Adasında bulunan bir caminin de minaresi yıkıldı.

Yetkiler gece boyunca vatandaşları hasar gören evlerden uzak durmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar yol kenarlarında ve parklar sabahladılar. Bodrum’da tatil yapan pek çok kişinin depremden sonra ilçeden ayrıldığı Bodrum-Milas Karayolunda yoğunluk oluştuğu öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu