GündemManşetSiyaset

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK’TEN HALK GÜNÜ

Muğla AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk-Bodrum1 Kasım seçimlerinde AK Partinin Muğla Milletvekili seçilen Nihat Öztürk, Bodrum’da ilk defa gerçekleştirilen “Halkla Buluşma Günü” düzenledi.

Bodrum AK Parti İlçe binasında gerçekleşen buluşma gününe katılan çok sayıda vatandaş Milletvekili Nihat Öztürk ile bire bir görüşme imkanı buldu. İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp’in ev sahipliğinde gerçekleşen halkla buluşma toplantısına katılan Bodrumlular sorun ve isteklerini Milletvekiline iletme şansına sahip oldular.

Vatandaşlarla görüşmelerinin sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Milletvekili Öztürk, Bodrum gündemi, Türkiye gündemi ve Türkiye Büyük Millet Melisi (TBMM) ‘ndeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Herkesin yeni yılını kutlayarak konuşmasına başlayan AK Partili Milletveki şunları söyledi:
“Yeni bir yıla girdiğimiz bu özel günde, teşkilat mensubu kardeşlerimizle beraber Bodrum’da olmaktan ve Bodrum’da bir halk günü yapıyor olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bodrum’da ilkini yaptığımız halk gününde, vatandaşın derdine derman olmak kolay bir süreç değil. Benzerlerini daha önce başka ilçelerimizde yapmıştık ama Bodrum’da ilkini yapıyoruz. Gücümüz yettiğince onlarla birlikte olduğumuzu anlatmaya çalıştık, yeni yıllarını kutladık.” dedi.

TBMM’ndeki çalışmaları hakkında gazetecileri bilgilendiren Nihat Öztürk, yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti:
“Bütçe görüşmeler sırasında ve akabinde çıkardığımız iki kanun sırasında yaşadıklarımız, özellikle milletin bütçesini çıkarırken yaşadıklarımız beni çok etkiledi. Evet, muhalefet olması lazım, kendini sonuna kadar ifade etmesi lazım bu konuda hemfikiriz ama ortak değerler konusunda, milletin bekası, geleceği söz konusu olduğu zaman ortak hareket edebilmemiz lazım. Biz bütçe konuşurken işi hendeğe çeviren, elbette orada yaşanan konular bizim çok hassas ama bütçe geçmesin diye meclisi çalışmasın diye uğraşan bir muhalefetin olduğunu görmek beni öncelikle hayal kırıklığına uğrattı. Ben bu işin bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum. 4 maddelik 8 maddelik, 3-4 saatte çıkabilecek kanunların 4-5 günde çıkmaması için uğraşan ve devamlı soru önergeleriyle meclisi kitlemeye çalışan bir muhalefetin olduğunu görünce bizim grup başkanlığımızın iç tüzük meselesini neden gündeme getirdiğini daha çok anladım ve hak verdim.
Terör konusunda da özellikle son bir buçuk ayda insanların maskelerinin düşmüş olması, biz zaten biliyorduk ve mecliste çok net söylüyorduk bunları.Mecliste bir defa polis ve asker şehitlerimizden bahsetmeyen bir anlayış var orada. Tamamen PKK’nın ve terörün temsilciliğini yapan ama birilerinin seçim öncesinde eline saz vererek cici çocuk olarak tanıttığı, gidip Rusya’da Türkiye’nin arasının bozuk olduğu ülkelere giderek kendi ülkesine cevaplar vermeye çalışan, çukurları ve bombaları savunan bir muhalefet var mecliste. Bizler, tek bir çukur kalmayana, eli silahlı tek bir terörist kalmayana kadar mücadele edeceğiz ve inşallah en kısa zamanda oradaki olaylar bitecek.” dedi.

Rusya krizinin ardından turizm çalışmalarının önemli ve anlamlı bir hale geldiği ifade ederek Bölge turizmi hakkında yapılan çalışmaları anlatan Öztürk şunları söyledi:
“Bu kriz bizi daha dinamik hale getirdi. Şimdi, devletimiz yaklaşık 27 tane ülkeye uçak desteği sağlama kararı aldı. Daha önce sadece Rusya Federayonuna bağlı, oradan gelen uçaklara verilen destek şimdi özellikle Avrupa bağlantılı yaklaşık 27 tane ülkeden gelecek uçaklara verilecek. Bu özellikle bölgedeki turizmi daha da hareketlendirecek ve en azından karamsarlık içinde olan işletmecilerimize bir umut ışığı oldu. Bunun yanı sıra Rusya kaynaklı acentelere verilen kredi desteği de yine ülkemize daha çok turist getirmesini beklediğimiz destinasyonlara verilecek.” dedi.

Kimsenin ülkesinde kriz yaşamayı istemediğini belirten Öztür kimsenin karamsarlığa kapılmamasını ve Turizm Bakanının çok ciddi çalışmalar içierisinde olduğunu söyledi.

Bölgenin başlıca turizm soorunlarından olan ecrimisil meselesi hakkında yapılan çalışmalarıda aktaran Milletvekili Öztürk şu ifadeleri kullandı:
“Turizmcilerimizin özellikle böyle bir dönemde desteğe ihtiyaçları olduğunu Defterdarlık Müdürüne ilettik. Kendiside bu konuda bir çalışma başlattı. Pazartesi günü tekrar kendisi ile konuşacağız. Turizmcimizi rahatlatmak adına ne yapılabilir? Ecrimisil ücretlerinin daha kabullenebilir bir pozisyona çekilmesi için ne yapılabilir? konularında çalışmalar sürüyor.” dedi.

Yalıkavak bölgesinde çalışmalarına başlanan bin 900 metre uzunluğundaki tünel çalışmasını hatırlatarak, yerel basında AK Partinin yaptığı çalışmalara yer verilmediğine dikkat çeken Muğla Milletvekili Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:
“AK Partinin yaptıklarını anlatmamaya çalışan, özelikle yerelde yazılmıyor. Sanki bunlar gökten geliyormu gibi ama CHP’li belediyenin yaptığı en ufak bir şey haber oluyor. AK Partinin büyük eserler yaptığı ve haber olmadığı bir ortam  yaşıyoruz Muğla’da. Biz bu algıları kırmak için her fırsatta anlatmaya çalışıyoruz. Yalıkavak’da, Karayollarımızın çok ciddi bir çalışması var. Niçin var biliyor musunuz? Yazın turizm rahatlasın diye. Buraya geldikten sonra insanların rahat etmesi lazım. Zaten çileydi Bodrum trafiği bir büyükşehir otobüsler koydu. Benim Ulaştıma Bakanım talimatıyla Karayollarımız orada büyük bir ihale yaptı. Orada, Göcek tüneli gibi bin 900 metrelik bir tünel yapılıyor. Bodrumlu vatandaşlarımızın ve tatilcilerimizin rahat etmesi için bir çevre yolu açılıyor. Bizler, yüzde 60 oy aldığımız bir yere yapmıyoruz, en düşük oy aldığımız Bodrum’a yatırım yapıyoruz. Bodrum, Muğla için özel ve anlamlı bir yer. Biz, en az oy aldığımız Bodrum’a herkesten daha çok önem veriyoruz. Gençlik merkezi, kapalı spor salonu, hastanemizi yapacağız. Biz Bodrum’a destek vermeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki Bodrum’da ileride AK Partiden desteğini esirgemeyecek. Hizmet etmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz.” dedi.

Bodrum için büyük önem arz eden katı atık depolama tesisi projesinin, Muğla Büyükşehir Belediyesinin payına düşen ödemeyi yapmadığı için başka bir ile kaydırıldığını belirten Nihat Öztürk, şimdilerde kaynak aktarılmasını sağladıkları yeni atıksu arıtma tesislerine büyükşehir belediyesinin sahip çıktığını söyledi.Öztürk konu hakkında şu ifadelere yer verdi:
“Bugüne kadar, Turgutreis’in arıtması için kılını kıpırdatmayanlar bizim bu hamlemizle beraber hemen eylem planına geçtiler. Bizim hamlemize karşılık belediyenin hamle yapması güzel bir şey. Biz 10 milyon lira kaynak ayırdık onlar 50 milyon lira ayırdılar. Önemli olan bölgeye eser kazandırmaktır. Bu konuda, Muğlama kim hizmet ediyorsa destek olmak zorundayız. Kimseye köstek olmak niyetinde değiliz, ne sorunları varsa aşılması için yardımcı olmaya hazırız. Bodrum bir tane, Marmaris bir tane, Fethiye bir tane.” dedi.

Muğla AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Öztürk, Bodrum’daki çalışmalarının ardından Muğla’ya dönerek huzur evindeki yaşlılarla ve sevgi evlerinde kalan çocuklarla yeni yıla gireceğini ifade etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu