ÇevreManşet

Belediye 16 Bin Metre Bariyer Yaptı

Bodrum'da Oto Korkuluk Çalışmaları Bitti

 

Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde daha güvenli yollar için başlattığı çalışmalar kapsamında koruyucu çelik bariyer (oto korkuluk) çalışmalarını bitirdi.

Bodrum Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalarda, öncelikli olarak tehlikeli virajlar ve uçurum kenarları başta olmak üzere yol kenarlarında çalışmalar başlatılmıştı. Vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve tehlikelere kalkan olmak için yol kenarlarındaki iyileştirmeler yapılarak oto korkuluklar takıldı.

Geçen yıl başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak Yalıçiftlik-Etrim yolu üzerinde 3 bin metrelik bariyerler yapılırken son dört ayda ise ilçe genelinde toplamda 16 bin metreye ulaşan bariyer yapım çalışmaları önemli yol ağlarında hız ve sürüş tutumu dikkate alınarak sürdürüldü.

Yaklaşık dört ay süren ve geçtiğimiz günlerde biten çalışmalar kapsamında otokorkuluk çakma makinası ile galvanizli dikmeler 2 metre aralıklarla 1 metre ankraj boyu sağlanacak şekilde zemine ankre edildi. Dikmeler galvanizli raylara monte edilirken rayların üzerine 12 metre aralıklarla reflektörler takıldı. Oto korkuluk montajı tamamlandıktan sonra üzerine Galvanizli motosiklet bariyerleri monte edildi. Otokorkuluk ve motokorkulukların başlangıç ve bitişlerine can güvenliğini sağlamak ve uçlarının keskin kalmasını önlemek amacıyla uç parçalar takılarak asfalt üzerinden 75 cm yükseklik sağlanacak şekilde montajı tamamlandı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yol güvenliğini sağlamak amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında yarımadanın birçok yerinde yaklaşık 16 km güvenlik bariyerleri yaptık. Lütfen geçtiğiniz yollara dikkat edin. Eğer sağ tarafta veya sol tarafta yeni, pırıl pırıl ve üzerinde Bodrum Belediyesi logolu bir güvenlik bariyeri görürseniz bilin ki onu biz yapmışızdır. Birçok yerde bu çalışmaları yaptık. Yakında daha hissedilir olacaktır.”

İhtiyaç tespiti yapıldığında ilçe genelinde yolcuların güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalar planlanacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu