GündemKültür SanatManşet

TÜRK FİLMLERİ HAFTASI BAŞLADI

6. Türk Filmleri Haftası6. Türk Filmleri Haftası kapsamında Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde  “Kız Kaçıran” filminin gösterimi yapıldı.

Bu yıl Bodrum ve Kos’ta eş zamanlı gerçekleşen 6. Türk Filmleri Haftası, Bodrum’da  “Kız Kaçıran” isimli filmin gösterimiyle başladı. Gösterim öncesinde,  filmin başrol oyuncuları ve SİSAY Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin bir söyleşi gerçekleştirdi.

30 Eylül Cuma günü Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği tarafından bir ödül töreninin gerçekleştirileceğinin bilgisini veren Cenk Sezgin “etkinliğin son gününde Işıl Yücesoy, Perihan Savaş, Halil Ergün, Cezmi Baskın, Selma Güneri gibi bazı usta sanatçılar için ödül töreni düzenleyeceğiz. Töreni yine burada yapacağız ve tüm halkımız davetlidir” dedi.

İzleyicilerin sorularının da başrol oyuncuları tarafından yanıtlandığı gecede film hakkında konuşan başrol oyuncularından Atıf Emir Benderlioğlu  şöyle dedi:

“Filmde garip bir kaçırma olayıyla karşı karşıya kalacaksınız. Kız kaçırma olayı aşkla alakalı bir ümitsizliği anlatıyor. Artık başka çarenin kalmadığı noktada cereyan eden bir olay. Aslında bizim filimimize bu anlamda bir aşk filmi diyebiliriz.”

Zor bir projeyi başarıyla tamamladıklarını kaydeden Atıf Emir Benderlioğlu, şunları kaydetti:

“Bu filmin neredeyse yüzde 70’i araç içinde geçiyor. Sinemada araba sahnelerini çekerken 4×4 araç kullanıyoruz. Arazi aracına bağlı römorkun üzerine araç oturtuluyor. Arazi tipi araçların çok ciddi karbonmonoksit salınımları olduğu için bizim kafamız güzel oluyordu. Artık ne dediğimizi bilemediğimiz hale gelmiştik.

Ceren Benderlioğlu ise izleyicilere filmin son 45 dakikasında ciddi anlamda gülme garantisi vererek “eğer gülmezseniz ben buradayım, beni bulabilirsiniz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz usta aktör Tarık Akan hakkında da konuşan Ceren Benderlioğlu, “otobüslerde hep cam kenarında otururdum, belki Tarık Akan camdan sarkar da beni öper diye” dedi. Benderlioğlu şöyle konuştu:

“Bir kere uzun boyuyla, yakışıklılığıyla, düşüncelerini sonuna kadar savunan ve görüşleri olan bir sanatçı olarak saygı duyuyorum. Böyle çınarları kaybediyoruz son zamanlarda. İnşallah yaşayanların değerlerini biliriz ve onlar gözü yaşlı gitmezler.”

Atıf Emir Benderlioğlu ise sanatçının ölümünden sonra kimi insanların sosyal medyada Tarık Akan hakkında çok çirkin şeyler söylediklerini kaydederek şöyle dedi:

“Tarık Akan Türkiye’nin değerlerinden bir tanesiydi. Burada söylenmesi gereken çok şey var. Özellikle ölümünden sonra bazı insanların onun hakkında çok çirkin şeyler söylediler. Yani üzülüyoruz fakat Türk insanının değerlerini hala kaybetmediğine inanıyoruz ve bunu da burada güzel Bodrum halkıyla görüyoruz. Allah rahmet eylesin diyelim.”

2 Ekim’e kadar devam edecek hafta kapsamında “Çakallarla Dans-4”, “Nadide Hayat”, “Deliormanlı”, “Dedemin Fişi”, “Sevimli Tehlikeli” ve “Ertuğrul 1890” filmlerinin gösterimleri ücretsiz olarak yapılacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu