Manşet

ŞİŞME BOT İLE AVRUPA HAYALİ

bodrum-kaçaklarBodrum’dan yasadışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adasına geçmeye çalışan 56 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekibi tarafından yakalandı.

Sabaha karşı, Bodrum’a bağlı Akyarlar Mahallesi Aspat Mevkiinden 7 metrelik şişme bota doluşan 56 Suriye uyruklu kaçak göçmen İstanköy Adasına doğru yola çıktı. Aralarında 15 çocuk ile kadınlarında bulunduğu kaçaklar çok geçmeden bölgede görevli TCSG 1 Nolu Sahil Güvenlik Botu tarafından fark edildi.

Aspat Koyu açıklarında durdurulan kaçak botundakilerin nakli için Bodrum Deniz Kurtarma Derneğinden yardım istendi. Sahil Güvenlik Botuna ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneğine ait ambulans tekneye alınan kaçaklar ilçe merkezine getirildi.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak daha iyi bir yaşam sürme ümidiyle canlarını hiçe sayan Suriyeliler Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığındaki işlemlerinin ardından yabancılar şube müdürlüğüne teslim edilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu