ManşetSiyaset

Başkan Adayı Tosun Derneklerle Buluştu

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun Çalışmalarını Sürdürüyor

 

Seçim kampanyasına hızlı başlayan Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Bodrum’daki tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geliyor. Tosun’un son durağı Bodrum’daki hemşehri dernekleri oldu. Örgütlü gücün ve toplumsal birlikteliğin, yerel yönetimler için büyük bir itici güç olduğunu hatırlatan Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, “Bodrum’da hayatın her alanında birlikte yol yürüdüğümüz sivil toplum kuruluşları, sadece seçim dönemleri kapısı çalınacak yapılar değildir. Temsil ettiğiniz ortak ses ve ortak kültür, Bodrum’umuz için çok kıymetli. Bizim belediyecilik anlayışımız, Bodrum’da yaşayan her bir vatandaşın derdiyle dertlenmek, çözümün parçası olmak üzerine kurulu. Bu anlamda hemşehri derneklerimizin yerel yönetime katkısı, katılımı çok önemli” diye konuştu.

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, aynı gün içinde üç hemşehri derneğini ziyaret ederek başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Tosun’un ilk durağı Bodrum Vanlılar Derneği oldu. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı ile görüşen Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, dernek üyelerinin yerel yönetimlerden beklentilerini ve taleplerini dinledi. Bodrum’un hak ettiği belediyecilik hizmetleriyle artık buluşması gerektiğini söyleyen Tosun, “Bodrum Belediyesini artık halkın tartışma konusu olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Bunun bir sonraki adımı, Bodrum’u hem Anadolu insanımıza hem de dünyaya tanıtmaktır. Bunun için de kronikleşen yol, ulaşım, su, çevre gibi sorunları bir an önce çözüme kavuşturmamız gerekiyor” dedi.

Mehmet Tosun’un bir sonraki durağı Şanlıurfa Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’ydi. Dernek Başkanı Necati Yavuz ile görüşen Tosun, tıpkı Bodrum gibi Şanlıurfa’nın da kadim medeniyetlerin mirasını yaşatan ender güzellikteki şehirlerden biri olduğunu belirterek, “Bir arada yaşama kültürü, aynı zamanda birbirimizin kültürünü tanımak anlamına geliyor. Bizler bu gönül bağını, sahip olduğumuz hoşgörü ikliminde yaşatma ayrıcalığına sahip, şanslı insanlarız” diye konuştu.

Tosun, daha sonra Bodrum Karslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kasım Aydın’ı ziyaret etti. Bodrum’da farklı kültürlerden ve coğrafyalardan insanlarla aynı sorunları, aynı dertleri ve aynı kaygıları yaşadığımıza dikkat çeken Mehmet Tosun, “Bu zenginlik, bizlere kentimizin sorunlarının çözümü yolunda olağanüstü kıymetli bir ortak akıl sunuyor. Aynı zamanda zor zamanlarda gönüllülük, birliktelik, dayanışma ve yardımlaşma kültürü olarak dönüyor. Bu birlikteliği Bodrum için, Bodrum’un geleceği için ileriye taşımaktan gurur duyacağız.”ifadelerini kullandı.

Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bir hizmet yolculuğuna gönüllü olduk. Bodrum’un geleceğini, Bodrum’da yaşayan ve Bodrum’u kendi memleketi gibi seven tüm vatandaşlarımızla birlikte planlamak istiyoruz. Bodrum’da yaşayan her bir bireyin, bu kenti daha yaşanabilir ve güzel kılmak adına söyleyebileceği bir sözü, sorunlarına karşı sunabileceği bir çözüm önerisi mutlaka vardır. Bodrum’un artık kaybedecek zamanı kalmadı. Elimizden kayıp gitmesine seyirci kalamayız. Çünkü gidecek başka bir yerimiz yok! Hep birlikte ortak bir akıl tesis ederek, Bodrumumuzu insan ve çevre odaklı bir yerel yönetim anlayışına kavuşturalım. Bodrum’u kendi memleketi gibi görüp seven, sorunları ile dertlenen, çözüm ve önerilerin parçası olmaya çalışan, daha güzel bir Bodrum için mücadele edip bu kente sahip çıkan tüm hemşehri derneklerimize ve üyelerine, Bodrum adına yürekten teşekkür ediyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu