GündemKültür SanatManşet

GÜMÜŞLÜK’TE GENÇ KEMANCILARDAN KONSER

DSC_4910Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında gerçekleştirilen keman ustalık sınıfına katılan 11 genç müzisyen, Toprak Ev’de verdikleri konserin ardından sertifikalarını eğitmenleri Gilles Apap’ın elinden aldı.

Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde her yıl 100 civarında genç müzisyeni Gümüşlük’te buluşturan festival akademisi, bu yıl keman masterclassı ile başladı. Festivalin açılış konserini veren Kemancı Gilles Apap’ın eğitmenliğinde gerçekleşen ustalık sınıfına katılan öğrenciler, festival merkezinde yer alan Toprak Ev’de verdikleri konserle büyük alkış ve beğeni topladı.

Öğrenciler tam not aldı

Yaşları 8 ile 23 arasında değişen, 11 genç müzisyenin verdiği konserde keman için yazılmış eserler seslendirildi. Festival merkezindeki Toprak Ev’de gerçekleşen konserde, yurtdışından ve yurdumuzdan farklı üniversite ve konservatuarlardan gelen genç yetenekler sırayla şu eserlere yer verdi. Doğa Ekinci, Fritz Kreisler’in, “Sicilienne & Rigaudon”; Gökçe Çatakoğlu, Pablo de Sarasate’den, “Malagueña”; Aslı Ayben Özdemir, Süleyman Aleskerov’dan, “Violin Sonata in B Minor [Moderato – Intermezzo]; İdil Olgar, Manuel de Falla’dan, “Danse Espagnole”; Selin Doğan, Niccolò Paganini’den, “Caprice No.14”; Ada Çağlar, Friedrich Seitz’den, “Concerto No.3” Deniz Has, Giovanni Battista Viotti’den, “Concerto in D Major Op.20 1st Movement”; Alara Hekimoğlu, Ludwig van Beethoven’den, “Sonata in F Major “Spring Sonata”; Aslı Deniz Bedel

Camille Saint-Saëns’dan, “Introduction and Rondo Capriccioso Op.28”; Damla Özdemir, Johann Sebastian Bach’tan, “Partita No.2 Gigue”ve son olarak sahne alan Kerem Tuncer, konserde 3 eserle yer aldı. Tuncer, sırasıyla Johann Sebastian Bach’tan, “Partita No. 1 in B minor [Sarabande – Double]”, Claude Debussy’den, “La Fille Aux Cheveux de Lin” ve Edward Elgar’dan, “La Capricieuse”. Konserde genç yeteneklere piyano ile Beril Eren eşlik etti. Performansın ardından eğitmenleri Gilles Apap’la sahneye çıkan tüm öğrenciler, hep birlikte 3 eser daha seslendirdi. Konserin ardından ayakta alkışlanan genç yetenekler, büyük beğeni topladılar.

Apap, öğrencilerinin performansından memnun

Keman masterclassını veren Fransız Kemancı Gilles Apap konser öncesi yaptığı konuşmada, öğrencilerini çok başarılı bulduğunu belirterek, “çok çabuk öğreniyorlar, güzel bir nesil yetişiyor, benim de katkımın olması büyük zevk” dedi. Festivalde GFA bünyesinde gerçekleşecek öğrenci konserlerinin gelirlerinin, 2018 yılı burs fonuna aktarılacağı açıklandı. 

Klasik müzik öğrencilerine açık bir masterclass programı olan kurslar, sahne deneyimine ve genişçe bir repertuara sahip olan öğrencilere yönelik gerçekleştiriliyor. Bu güne kadar GFA’a ya katılan 700’ün üstünde genç yetenek, bu programa dahil olarak, sertifika aldı. Festival akademisi, ayrıca 10 öğrenciye de yurt dışında burslu eğitimin kapılarını açtı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu