GündemManşet

O ACI SAHNE YAŞANALI TAM BİR YIL OLDU

bodrum-fener burnu-aylan bebekGeçtiğimiz yıl Bodrum’dan ailesi ile birlikte daha iyi bir hayat için Yunanistan’ın İstanköy Adasına geçmeye çalışırken hayatını kaybeden Aylan Bebek yaşanan mülteci sorununun hüzünlü yüzü olmuştu.

Akyarlar Mahallesi Fener Burnu Mevkiinde, geçtiğimiz yıl 2 Eylül sabahı teknenin batması sonucu hayatını kaybeden ve cansız bedeni sahile vuran Suriye uyruklu Aylan bebeğin ölü bulunduğu sahil şimdilerde sessizliğe büründü.

2 Eylül 2015’te içinde 14 kişinin bulunduğu fiber teknenin batması sonucu Suriyeli Aylan bebeğin de olduğu 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda, minik Aylan’ın cansız bedeni Akyarlar sahilindeki Fenerburnu kıyısına vurmuştu.

Kıyıya vurmuş cansız bedeniyle dünya gündemine oturan Aylan bebeğin ölümünün ardından bir yıl geçti. Sabah saatlerinde Kurdi’nin ölü bulunduğu sahilde yürüyüş yapan bazı vatandaşlar, minik Aylan’a Allah’tan rahmet diledi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan olaylara tanık olan vatandaşlar o günleri unutamıyor.

Yaşanan olaya tanık olanlardan İsmet Akar isimli vatandaş gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Her sabah olduğu gibi o günde sahilde yürüyüş yapıyordum. O sırada sahilde yoğun bir kalabalık gördüm. Ben ‘hayırdır ne oluyor burada?’ diye sordum. Daha sonra iki çocuğun öldüğünü gördüm. Taşın orada bir jandarma ekibi vardı. Az ileride de yoğun bir kalabalık vardı. Biraz buruna doğru yürüdükten sonra bebeğin cesedini denizden çıkardılar ve jandarmanın kucağında cenaze arabasına konuldu. Ondan sonra da bir daha göremedim.

Çocuğun cansız bedenini gördükten sonra tüylerim diken diken oldu. Sonra bu çocuğu hep televizyonlarda gördüm. O çocuk hala gözümün önünde duruyor. Ufacık bir çocuktu.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu