AsayişGündemManşetTurizm

ŞİRKET İŞLETMELERİNİ KAPATINCA İSYAN ÇIKTI

bodrum-otel-personeli-eylemİddiaya göre, Bodrum’da 6 otel işleten bir şirket seyahat acentesinden alacaklarını alamayınca krize girdi. Şirket, çalışanlarının da maaşlarını ödeyemeyince otellerde adeta isyan çıktı. Otel yönetimlerinin terk ettiği otellerde kalan müşteriler hizmet alamayınca kaldıkları tesisleri terk ettiler.

Özellikle Gümbet Adnan Menderes Caddesinde bulunan otelde çalışan çok sayıda personel biriken maaşlarını alabilmek için önce otel içinde daha sonrada otel girişinde eylem yaptılar. Otelin girişine barikat kurarak giriş ve çıkışları kapatan işçiler “İşçiyiz Haklıyız Hakkımız Alırız” sloganları attılar.

Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi önce işçileri sakinleştirdi daha sonrada otelden ayrılmak üzere olan müşterilerin can güvenliğini aldı. Otel yöneticilerine ulaşmaya çalışan polis ekipleri durum hakkında bilgi almak ve olayları yatıştırmak için uzun süre çaba sarf etti.

Eylem yapılan otelin mutfağında çalışan Mehmet Akay isimli usta sıkıntılarını şu sözlerle anlattı:

“Çalışıp alın teri döktük, bayram demedik seyran demedik çalıştık ama hakkımızı alamadık. Geçtiğimiz Cuma günü kısa süren bir eylem yaptık bize Pazartesi günü ödeme yapılacağına dair söz verilmişti ancak bugün ortada muhatap olacağımız hiç kimse yok. Paralarımızı ödemeden kaçtı gittiler. Bizler binlerce km. uzaktan Bodrum’a çalışmaya geldik. Hepimizin çoluğu çocuğu var bizim hakkımızı versinler.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu