GündemHayatManşet

Bodrum’da, 84. Yıl Hüznü

Başkan Aras'tan 10 Kasım Mesajı

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla Bodrum Belediye Meydanı’nda anma töreni gerçekleşti.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törende saat 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında düzenlenen törene, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Muğla Milletvekili Yavuz Demir, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye başkan yardımcıları, İlçe Garnizon Komutanı Per. Alb. Erkan Benli, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Koray Kemiksiz, İlçe Jandarma Komutanı Yrb. Özkan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başlayan tören, saat 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam ederken çalan sirenler eşliğindeki saygı duruşuna cadde ve sokaklarda yürüyen vatandaşlar da katıldı. Tüm resmi ve özel araçlar, korna sesleriyle sirenlere eşlik etti. Saatler 09.05’i gösterdiğinde Bodrum’da hayat iki dakikalığına durdu.

Törenin ardından Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde Belediye Meydanı’nda lokma dökülürken Atatürk Anıtı’na da çiçekler bırakıldı. Anma etkinlikleri, okullarda düzenlenen anma törenleri ve TED Bodrum Koleji’nde gerçekleştirilen program ile devam etti.

Anma programı, Herodot Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da “Bodrum Belediyesi Atatürk Fotoğrafları” sergisi ile sürecek. Sergi açılışının ardından saat 20.00’de Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından “Türkülerle Atatürk” konseri ile Atatürk’ün sevdiği türküler söylenecek.

9 Kasım akşamı ise Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) ve Koyunbaba Mahallesi sakinleri, Bodrum’dan Ata’nın huzuruna gitmek üzere Anıtkabir’e uğurlandı.

Başkan Aras’tan 10 Kasım Mesajı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Aras mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tarihimizin en şanlı destanını yazan, kurtuluş savaşımızın lideri, bağımsızlığımızın sembolü, ebedi başkomutanımız, dünya üzerinde övünçle söz edilen, büyük bir özlemle andığımız Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümek ve armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyup, kollamak en asli görevimizdir.

Demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak milletimizin hak ve özgürlüklerine ulaşmasının mimarı olan büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yaptığı devrimlerle bağımsız cumhuriyetimizin sürekliliğini ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasını sağlamıştır.
Bugün yaşadığımız özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli yaratıcısından aldığımız ilhamla, onun mirasını korumak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan ödün vermeden milletimizin onuru, şerefi ve gönenci için üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Fikir ve ruh olarak kalbimize yerleşen büyük Atatürk’ün izinden ve yolundan şaşmadan, onu daima yaşatacağız.

Atatürk ilke ve devrimleri ışığında emin adımlarla yürüyeceğimize olan inancımla, ulusal kurtuluş savaşımızın başkomutanı ve silah arkadaşlarını, vatan için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu