ÇevreGündemManşet

SÖNMÜYOR, DUMANI MAHVEDİYOR…

10_gun_oldu (4)Bodrum çöplüğünde 31 Temmuz Pazar günü çıkan yangın 10’uncu günüde de devam ediyor.

Konuyla ilgili uzman kişilerle yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda; Çöplük yangınının en az bir hafta daha bu şekilde için için yanabileceği, çıkan dumanların ise en az 15 gün daha etkili olabileceği belirtiliyor. Ekiplerin can güvenliği nedeniyle gece söndürme çalışması yapılmazken, bölgede 1 itfaiye ekibi nöbet tutuyor. Sabah erken saatlerde başlayan söndürme ve soğutma çalışmaları hava kararıncaya dek devam ediyor.

KİMYASAL DUMAN BODRUM’U SİS GİBİ KAPLIYOR

Çöplük yangını dolayısıyla çıkan dumanlar özellikle gece saatlerinde sis gibi Bodrum’un üzerine çökerken, bir çok vatandaş sosyal medyadan durma tepki gösteriyor. Dün gece saat 02:00 civarında çekilen fotoğraflarda yoğun dumanın Bodrum’un üzerini nasıl kapladığı görülürken, Yokuşbaşı Mahallesi başta olmak üzere, Türkkuyusu, Çarşı, Yeniköy Mahalleleri ile İçmeler Mevkii dumandan en çok etkilenen bölgeler olarak görülüyor.

CAN GÜVENLİĞİ NEDENİYLE GECE ÇALIŞMALARI SONLANDIRILDI

Bodrum çöplüğündeki yangın devam ederken gece yapılan söndürme çalışmaları da durduruldu. Konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre; Yangının sadece dik yamaçta devam etmesi nedeniyle, hem iş makinelerinin operatörlerinin, hem de itfaiye ekiplerinin herhangi bir kaza geçirmemesi için gece çalışmalarının durdurulduğu öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu