ÇevreGündemManşetMekan

LUJO HOTEL BODRUM ATIKLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Bodrum’da bulunan Lujo Hotel uyguladığı etkili atık yönetim projesi ile tüm atıklarını ayrıştırarak topluyor. Otelin Atık Yönetim Koordinatörü ve Kalite Departmanı’nın liderliğinde yürütülen proje kapsamında 10 günde 10 ton cam atığı toplamayı başaran Lujo, hem yaş çöp maliyetlerini düşürüyor hem de çevreye duyarlı bir duruş sergiliyor.

10 Günde 10 Ton Cam Atığı

Toplamda 9 restoran, 14 bar ve 483 odadan oluşan Lujo gibi büyük bir tesiste atık yönetimi başlı başına bir projeye dönüşüyor. Lujo’da özellikle bunu organize etmek için bir Atık Yönetim Koordinatörü var. Atıklar planlı bir şekilde toplanıyor, ayrıştırılıyor ve geri dönüştürülüyor.

Renk kodlu atık kutuları ve çöp poşetleri sayesinde her departmanın atığı ve çöpü kendi kategorisinde toplanıyor ve bu da daha verimli bir ayrıştırma sağlıyor. 483 odadan çıkan atıklar ve çöpler ise tek bir yerde birleştirilerek ilgili kodlara ayrıştırılıyor. Tesis içinde yapılan çalışmayla 10 günde tam 10 ton cam ve 5 ton ambalaj atığı toplanıyor!Tesis ayrıca her ay yaklaşık 1,5 ton yağ atığını denize gitmekten kurtarıyor ve lisanslı atık yağ toplayıcılarına veriyor.

En Çok Atığı Ayrıştıran Kazanıyor!

Lujo çalışanları arasında geri dönüşüm bilincini arttırmak için “Atık Yarışması” düzenliyor. Restoran ve barlardan en verimli şekilde atıklarını ayrıştıranlar ay sonunda birer kupa ile ödüllendiriliyor.


Sezon boyunca yapılan ormandaki ve civar koylardaki çöpleri toplama gibi etkinlikler de çevre bilincini geliştirmekte rol oynuyor.

Doğa Gelecek Nesillere Emanet

Geri dönüşümün, sağlıklı bir doğanın yalnızca çöp toplamakla bitmeyeceğini bilen Lujo, çocukları genç yaşta bilinçlendirmeye de özen gösteriyor.

Çocukların ve gençlerin bütün günlerini keyifle geçirebildikleri KijoClub’daki aktivitelerin arasına eklenen Geridönüşüm Sanatısayesinde çocuklar ellerindekini yeniden değerlendirmeyi eğlenerek öğreniyor.

Atık yönetimine planlı yaklaşımı ve aldığı olumlu sonuçlar ile Lujo Bodrum Bölgesi’ndeki diğer tesisler için de örnek teşkil ediyor ve sektörün öncü markası olmaya devam ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu