ÇevreGündemManşet

GÜMBET İSKELESİ İLGİ BEKLİYOR

Bodrum-Gümbet İskeleTurizm sezonunda binlerce yabancı turistin günlük tekne gezilerine çıkmak için uğradığı Gümbet İskelesi adeta can çekişiyor.

Daha iskeleye giden yol girişinde arazi sahibi tarafından kondurulan otopark bariyeri yüzünden araç sahiplerinin ücret ödemek zorunda olduğu bölgede uygun araç park yerlerinin olmaması vatandaşları çileden çıkartıyor.

İskeleye giden yolun çukurlarla dolu olması yetmezmiş gibi yol kenarında tekne bakımı yapan kişilerin kurdukları iskelenin yola taşması olası kazalara davetiye çıkartıyor. Sık sık trafik kazalarının yaşandığı Gümbet Dolgu alanı olarak bilinen bölgedeki yolun bir bölümünde yapılan çalışmadan dolayıda bir daralma olduğu görüldü.

İskelede bulunan tekne sahiplerinin dert yandıkları ancak konuşmaktan çekindikleri diğer bir sıkıntı ise bölgedeki çevre kirliliği. Yüzer beton iskeleden kopan büyük bir parçanın kıyıya sürüklenmesi, başka bir parçanın iskele çevresinde başı boş durması kötü görüntülere neden oluyor. Ayrıca, Gümbet Koyunda demirli olduğu sırada geçtiğimiz yıl Aralık ayında fırtına nedeni ile kıyıya sürüklenerek yan yatan ve iskele yapımında kullanılan platfor ile ilgili olarakta hala bir çalışma yapılmadığı öğrenildi.

İskele içinde ve çevresinde görüntülenen, Bodrum’a hiç yakışmayan bu olumsuzlukların giderilmesi için sezonun yaklaşmasına rağmen her hangi bir çalışmanın başlatılıp başlatılmayacağı ise merak konusu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu