ManşetSpor

Çağdaş Bodrum’da Darüşşafaka Hazırlıkları Başladı

Çağdaş Bodrum Spor, Darüşşafaka Spor Kulübünü Konuk Edecek

 

Türkiye Basketbol Federasyonu Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Bodrum’un Takımı Çağdaş Bodrum Spor, bu hafta Darüşşafaka Spor Kulübünü konuk edecek.

Toplam 20 ay gibi bir sürede TB2L’den BSL’ye yükselme başarısı ile ligin en genç takımlarından olan Bodrum’un Takımı, Super lig’teki  ilk 3 haftasında ligin güçlü ekiplerine karşı istediği sonuçları alamazken, ligin 4’üncü haftasında kendi evindeki mücadelesinde Muğla Menteşe Spor Salonu’nda Darüşşafaka Spor Kulübü ile karşılaşacak.

Karşılaşmanın hazırlıklarına Bodrum Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği antrenman ile başlayan Çağdaş Bodrum Spor, taraftarında desteğiyle sahadan galip ayrılmak istiyor.

Zorlu Bir Fikstür İle Lige Başladık

Antrenmanı izleyen Çağdaş Bodrum Spor Kulübü Başkanı Dağlarca Çağlar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, başlangıç olarak zorlu bir fikstürle lige başladıklarını belirterek şunları söyledi;

“Malum geçen sene şampiyon olarak geldik. Bu sene daha farklı bir arenada olacağımızın farkındaydık. Bir de tabi şansımıza zorlu bir fikstürle başladık. Bunu aslında ben bir yerde de avantaj olarak görüyorum. İşin zorlu kısmını erkenden bitirip, daha bir rakibimiz olan takımlarla bu saatten sonra karşılaşmaya başlayacağız.  Fenerbahçe maçı hem kulübün Süper Ligdeki ilk maçı hem oyuncularımızın. Dolayısıyla hem performans hem skor daha farklıydı ama ardından hem Efes hem de Telekom maçında performans ve istek daha yukarı çıktı. Bu aslında bizim için sevindiriciydi sonuçtan öte. Eminim ki bu arzu istek bundan sonraki maçlara yansır ve biz istediğimiz galibiyetleri almaya başlarız.

Takımımız evet oturdu, Ahmet’in pozisyonu bizim istediğimiz ve ihtiyacımız olan bir pozisyondu. Teknik heyetten de böyle bir istek geldi. Ahmet’in zaten oyunculuğu, performansı ve kalitesini konuşmaya hiç gerek yok. Bu transferi gerçekleştirdik ve kadromuzu oluşturduğumuzu düşünüyorum. Şu an için başka bir planımız yok. Ama Ahmet’in zaten ilk maçta yarattığı fark ortada. Eminim ki o da hızlıca takıma uyum sağlayıp faydalı olacaktır.

Biz geçen seneden beş oyuncumuzla yolumuza devam ediyoruz. Oyuncularımızdan iki tanesi ondan önceki sene de bizleydi. Ben huzurlu bir aile ortamını sağlamak için eski oyuncularımızın önemli olduğunu düşünüyorum. Bölgemizin enerjisi çok güzel. Ben açıkçası eski ile yeninin uyumunun hızlı olduğunu ve bir problem olmadığını görüyorum. Aldığım duyumlar da bu yönde o yüzden bu süreci de hızlı geçtik.

İşimizin sponsorluk kısımları da var manevi olarak. Biz Bodrum’un Takımı olarak yola çıkmıştık Bodrum halkı sayesinde biz iki senede bu başarıları elde ettik. Ama şöyle de bir şey var Efes maçında da gördük ki Muğla halkı sağ olsun teveccüh gösterdi ve beklediğimizin çok ötesinde destek sergilediler. Bu sevindirici bizim için. Takımla da konuştuk, heyetlerle de konuştuk biz bu dezavantajı avantaja çevirmek zorundayız. Yani bunu bahane olarak önümüze koyamayız. Muğla’da ise Muğla’da. Sonuçta bu oyun sahada oynanıyor sahada oynadığımız sürece zaten taraftarın da ilgisi gelecektir, devam edecektir. Bu dezavantajı avantaja çevireceğiz.

Tabii ki istediğimiz olabileceğimizin en iyisi olmak ama gerçekçi de olmak lazım. Biz yeni bir takımız yeni bir kulübüz aynı zamanda. Amacım öncelikle tabii ki kalıcı olmak bu ligde. Sonuçta bu lig Türk basketbolunun en üst seviyesi. Tabii ki hedefimiz olabildiğince en üst sıralarda yer almak mümkünse de playofflar oynamak. Tabii ki hayalimiz hayalden öte isteğimiz ve sahaya bu performansı koyarsak bu başarıyı da elde ederiz diye düşünüyorum.”

SÜPER LİG’DE KALICI OLMAK İSTİYORUZ

Takım kaptanı Erkan Veyseloğlu ise Süper Lig’de kalıcı olmak istediklerini belirterek şunları söyledi;

“Dediğiniz gibi benim bu sene 3. Senem, bu takımın başlangıcından bu zamana kadar benim için burada bulunmak gerçekten büyük bir keyif, büyük bir onur. Çünkü bu kulübün doğuşuna şahit olup burada çorbada biraz da tuzumuzun olduğunu hissetmem gerçekten benim için çok değerliydi. Bu sezon da Süper Lige çıktık ve ilk hedefimize ulaştık aslında kulüp olarak. Bundan sonraki süreçte benim de hedefim bu kulübün artık süper ligde kalıcı bir yerde bulunması. Bunun için  elimden ne geliyorsa saha içi, saha dışı yardımcı olmak. Kulüp açısından bu seneyi değerlendirmek gerekirse, gerçekten dediğiniz gibi zor bir fikstür ile başladık. Aslında baktığınız zaman bunun dezavantaj olduğu düşünülebilir ama ben tam tersi düşünüp bu tarz takımlarla oynamanın süper lige ilk defa çıkan bir takım için iyi bir tecrübe olduğunu düşünüyorum. Çünkü rakiplerimize nazaran Euro Lig oynayan ve şampiyonluğu hedefleyen takımlarla karşılaşıp buralarda iyi bir deneyim kazanmanın bizim için önemli olduğunu düşünüyorum. Tabi ki Efes maçını belki kazanabilirdik. Diğer maçlara nazaran daha yakın geçen bir maçtı. Fakat bizim için çok değerli tecrübeler kattığını düşünüyorum. Bundan sonraki kalan 27 maç için de bu 3 maçın bize kattığı tecrübe çok fazla diye düşünüyorum.”

FENERBAHÇE, EFES, TÜRK TELEKOM ÇOK ZOR MAÇLARDI

Takıma bu sezon katılan tecrübeli oyuncu Ahmet Düverioğlu ise şunları söyledi;

“Öncelikle Çağdaş Bodrumspor’a çok teşekkür ediyorum, burada olmaktan çok mutluyum. Biliyorsunuz ki zaten çok kısa zamanda çok iyi işler çıkaran bir takıma geldim. Çok hızlıca gelişen bir takım ben bunun bir parçası olmak için bu heyecanı hem onlar ile hem onların da yeni bir Süper Lig’de oynama heyecanlarına katıldığım için çok mutluyum. İnşallah ben de elimden geleni yapacağım. Takıma katkılarımla ve takımın bana katacağı şeyleri en iyi şekilde göstermek istiyoruz. Son maç için de tabii ki takım arkadaşlarımın çok büyük bir payı var. biraz çok hızlı bir şekilde adapte olduk. Maçtan önce de Ender Hoca ile zaten konuşmuştuk. Çok idman fırsatım olmadı ama dediğim gibi basit setlerle iyi uyum sağladık diyelim. Takımında dediğim gibi çok hızlı adapte olduk. Ben tabii ki biraz da tecrübeyle diyelim elimden geleni yaptım.

Tabii ki baktığımızda zaten çok zor bir fikstürle başladık biz Fenerbahçe, Efes, Türk Telekom çok zor maçlardı. Bu maçlardan belki istediğimiz sonuçları alamadık ama dediğim gibi bizim hedefimiz şimdi playoff‘a girmek. Çünkü bu takım bu kaliteye sahip bir takım ve başarıya endeksli bir takım olduğu için beklentiler. İnşallah ilk hedefimiz playofflara girmek ve bunu da başaracağız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu