GündemKültür SanatManşet

GÜMÜŞLÜK’TE GENÇ PİYANİSTLER SERTİFİKALARINI ALDI

gümüşlük festivali--13.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi Piyano ustalık sınıfına katılan 9 genç müzisyen, Toprak Ev’de verdikleri konserin ardından sertifikalarını Piyanist Gülsin Onay’ın elinden aldı.

Bu yıl ilki Piyanist Emre Şen, Emre Yavuz ve Ilya Kondratiev tarafından 8 Temmuz – 14 Temmuz tarihleri arasında verilen piyano ustalık sınıfı kurslarına katılan genç yetenekler, 18 Temmuz’a kadar devam eden masterclass programını Piyanist Gülsin Onay’ın eğitmenliğinde sürdürdü.

Piyano masterclassına katılan 9 genç yetenek aynı akşam Toprak Ev’de önce izleyici karşısına çıktılar sonra da düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Piyanist Emre Yavuz ve Ilya Kondratiev’in de katıldığı törende Masterclassa katılan yaşları 13 ile 19 arasında değişen, çeşitli okullardan 9 genç müzisyenin verdiği konserin geliri önümüzdeki yılın GFA programında yer alacak öğrencilerin eğitimlerinde kullanılmak üzere burs fonuna aktarılacak.
Festival merkezindeki Toprak Ev’de gerçekleşen konserde, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Lisesinden Pınar Altunca, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarından Ezgi Aykanat, Bilkent MHİO’dan Tuna Bilgin, Musik und Kunst Privatuniversitat der Stadt Wien’den Gülce Sevgen, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarından Mehmet Derya Kelebenkli, Zonguldak TED Kolejinden Beril Duran, 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarından Cansu Özdamar, Mimar Sinan GSÜ Devlet Konservatuarından Tuğçe Özcivan ve 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarından Yusuf Aykut Akarslan, J.S. Bach, W.A. Mozart,  C. Debussy, L.v. Beethoven, F. Chopin, J. Brahms’dan eserler seslendirdiler. Konserin ardından ayakta alkışlanan genç yetenekler, gösterdikleri performansla büyük beğeni topladılar. Sertifika törenin ardından öğrenciler için bir de parti verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu