ÇevreGündemManşet

YAPILACAK OLAN TESİS VATANDAŞLARA ANLATILDI

Turgutreis’e Yapılacak Olan TesisMUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum İlçesi Turgutreis Mahallesine kurulması planlanan 46 bin metreküp gün kapasiteli biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, düzenlenen ‘Halkın Katılım Toplantısı’ ile vatandaşlara anlatıldı.

Bodrum ilçesinin alt yapı anlamında en fazla sorunun yaşandığı Turgutreis Mahallesinde yapılması planlanan 46 bin metreküp/gün kapasiteli biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Projesi düzenlenen ‘Halkın Katılım Toplantısı’ ile vatandaşlara anlatıldı. Turgutreis Akçaalan Çok Amaçlı Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Uzmanı Kaan Moralı, MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar, MUSKİ Genel Müdürlüğü Çevre Mühendisi Mehtap Eylem, ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Vekili Erman Tolga Bayrak, Biyolog Aykut Balcıoğlu ve ARÜV Çevre Firması yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar,  Turgutreis’te yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi ile birlikte çevreye yayılan kötü kokuların ve görüntünün düzeleceğini söyledi. Turgutreis’in Ülke ve Muğla turizmi açısından önemli bir kent olduğunu söyleyen Yaşar sözlerine şöyle devam etti:

“Bodrum’da 11 adet Atıksu Arıtma Tesisi bulunmakta. Bu tesislerin toplam kapasitesi ise 150 bin nüfusa hitap etmektedir. Buraya yapılacak olan tesisimiz de 243 bin nüfusa hitap edecektir. Yapılacak olan Turgutreis Atıksu Arıtma tesisi ile birlikte diğer 11 tesisimiz toplam 400 bin nüfusa hitap edecek. Bu tesisimizle Turgutreis, Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Dereköy ve Gümüşlük Mahallelerin atık suları alınacak. Bu sayede bölgede oluşan vidanjör ihtiyacı ve kötü kokuların önüne geçilmiş olacak. Bizim için en önemli unsurlardan birisi de Turgutreis ve bölgede bulunan mavi bayraklı plajların korunması sağlanacak.”

MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar’ın konuşmasının ardından yapılacak olan tesisle ilgili bilgiyi ARÜV Çevre Firması Çevre Mühendisi Özlem Kazancıoğlu verdi. Kazancıoğlu’nun yaptığı sunumun ardından tesis hakkındaki soruları MUSKİ yetkililerine ileten vatandaşlar, “Buraya yapılacak olan tesis bizi çok mutlu etti. Bu arıtma tesisi kesinlikle yapılması gerekiyor. Bu bölgenin bu tesise ihtiyacı var” dedi.

Turgutreis Kum Mevkiine yapılması planlanan 46 bin metreküp/gün kapasiteli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin maliyeti yaklaşık 43 Milyon Türk Lirası olurken, tesiste arıtılmış sular, deniz deşarj hattı ile Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliğine uygun olarak denize deşarj edilecek. 2017 yılı içerisinde başlayacak ve 243 bin kişiye hitap edecek olan tesisin yapımı 24 aylık süre zarfında tamamlanacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu