ManşetSpor

Spor Turizmi İçin Önemli Adım

126 Rota İşaretlendi

 

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Spor Turizmi Merkezi, şu ana kadar 126 rotanın işaretlemesini gerçekleştirerek Spor Turizmi için büyük bir portalın temelini attı.

Geçtiğimiz yıl Muğla Valiliği himayelerinde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde başlatılan çalışmalar kapsamında değişik branşlarda 126 rotanın harita işaretlemesi tamamlandı.

Hedef Turizmde çeşitlendirmeyi sağlayarak Turizmi 12 aya yaymak. Muğla’nın 4 mevsim çok farklı destinasyonlarda değişik spor etkinliklerini gerçekleştirmek için çok elverişli olduğunu söyleyen Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, yaklaşık bir yıl önce başlattığımız çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Hedefimiz 40 dan fazla spor disiplininde 500 e yakın rotanın yer aldığı bir interaktif  sistemin hayata geçirilmesi dedi.

Muğla’nın “3 S” diye bilinen, Deniz, Plaj ve Güneş Turizm mottosuna Sporu da ekleyerek bunu  “4S” yapmak istediklerini söyleyen Açıkbaş; öncelikli hedefimiz, çeşitli yollarla ilimize gelen yabancı misafirlerin tatilleri esnasında bu portalla tanıştırarak Muğla’nın spor rotalarını keşfetmeleri ve bu bağlamda ilimizde bulundukları süre içinde bu sporlara yönlenmelerini sağlamak ve zamanla sadece spor amaçlı ile örneğin bisiklete binmek, kano yapmak için ülkemize ve ilimize gelmelerini sağlamak dedi.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurdukları Spor Turizmi merkezinde Dağcılıktan kanoya, bisikletten su altı sporlarına çok çeşitli spor dallarında 126 rotanın hazırlıklarının tamamlandığını belirten Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, bu sayı 500 e ulaştığında Sayın Valimizin, milletvekillerimizin destekleri ile bunları interaktif bir ortama taşıyacağız. Böylelikle Yurt dışında ki bir spor sever istediği rotaları telefonuna yükleyip, yükseltisi nedir, uzunluğu nedir, zorluk derecesi vs gibi detaylı bilgilere ulaşarak ülkemizi ve ilimizi spor turizmi için tercih edecek duruma gelecek dedi. Öte yandan bazı destinasyonların kendilerini bile hayran bıraktığını söyleyen Açıkbaş; örneğin biz Denizi ile su sporları ile bilinen tanınan Datça’da bulunan Hızırşah Kızlan Köyü yakınlarında ki Tırmanma alanının Tüm dünyadan Tırmanış tutkunlarını misafir edebilecek muhteşemlikte dedi.

Oluşan rotalarda, Ulaşım ,imkanları konaklama alternatifleri, yörenin yemek kültürü, hastaneler vs gibi bir çok bilgi de tüm detayları ile yer alıyor. Böylelikle çalışmanın özellikle Gastronomi Turizmi açısından da büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu