GündemManşet

SİVAS KATLİAMI BODRUM’DA ANILDI

sivas_katliami (5)Bodrum’da, 2 Temmuz 1993 yılında 33 insanın yakılarak can verdiği Sivas katliamında, hayatını kaybedenler anıldı.

Sivas katliamının 23’üncü yılında Bodrum Belediye Meydanında toplanan yaklaşık 150 kişilik gurup katliamda can verenleri anarken, katliamı gerçekleştirenler bir kez daha lanetlendi.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşların katıldığı anma etkinliğinde “Ateş bile utanır oldu kendinde”, “Dünyanın tek 35 yıldızlı otelidir Madımak”, “Yapanları Affetmiyoruz Ak’layanlarıda”, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek”, “Sevgi Bizim Dinimizdir, Başka Dine İnanmayız”, gibi yazılı dövizler taşındı.

Sivas katliamında hayatını kaybedenlerin anıldığı etkinlikte okunan basın açıklamasının ardından yaklaşık 2 saat saz eşliğinde türküler söylendi.  Anma etkinliğinde ayrıca semah dönülüp şiirler okundu.

Bodrum Belediye Meydanından geçen yerli ve yabancı turistlerde bir süre anma etkinliğini izleyerek cep telefonlarıyla fotoğraf çektiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu