AsayişÇevreGündemManşet

SON YILLARIN EN BÜYÜK YANGINI

Dalaman ilçesinde çıkan ve Fethiye’ye sıçrayan orman yangını devam ediyor.

Dalaman yakınlarında çarşamba günü saat 15.10’da çıkan orman yangını, Fethiye’ye bağlı Taşbaşı ve Gökçeovacık ile turistik Göcek Mahallesi’ne kadar ulaştı. Bölgeden yükselen dumanlar Göcek’te gökyüzünü kapladı.

Yaklaşık 300 hektarlık alanda etkili olan orman yangını gece boyunca zaman zaman etkisini arttıran rüzgar nedeniyle sarp arazide devam ederken sabah saatlerinde rüzgarın dinmesi ile etkisini düşürdü.

520 personel, 105 arazöz, 18 dozer ve iş makinesiyle gece boyunca müdahale edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 13 helikopter de havadan müdahaleye başladı. Yangın nedeniyle faaliyette olmayan bir butik otel tahliye edildi. Söndürme çalışmalarına katılan bir arazöz yanarken, bazı iş makineleri de zarar gördü.

Sabah erken saatlerde helikopterlerin sık sık yanan alanlara su dökmesi sonucu yangının ilerlemesi durduruldu. Yangının ormanda oluşturduğu tahribat gün ağarınca ortaya çıktı. Yanan kızılçam ormanlık alanlarında yaşam dururken, hala yanan ağaçların olduğu görüldü.

Kısmen kontrol altına alınan yangının çıkış nedenini araştırmak üzere 20 kişilik özel jandarma ekibi kurulduğu öğrenildi. Öte yandan Muğla Valisi Esengül Civelek’te yönettiği kriz masası ile orman yangını yakından takip etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangına ilişkin yaptığı açıklamada “Can ve mal kaybımız yok. Tedbir amaçlı boşaltılan evlere tekrar dönüşler başladı.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu