GündemManşetTurizm

KORSAN TEKNELERİ İLGİ ÇEKİYOR

Bodrum-Korsan TeknelerGeçtiğimiz yıllarda tek tük görülen bu sezon ise sayıları 5’e çıkan korsan teknesi görünümlü günlük tur tekneleri büyük ilgi görüyor.

Halikarnas İskelesinde bağlı yan yana dizilen ve adeta film sahnelerinden çıkmış tekneler Bodrum’un Mavi Yolculuğuna yeni bir soluk kazandırdı. Yerli ve yabancı turistlerin hayranlıkla karşıladığı ve fantastik bulduğu teknelerin dış görünümü özel olarak dizayn ediliyor.

Teknelerden birinin sahibi olan Mehmet Selim Daşatan, farklı bir konsept ile müşterilerine hizmet etmek istediklerini belirterek şunları söyledi:
“Demode olmuş bot taksi sisteminde daha janjanlı, daha farklı, daha konseptli, turistin ilgisini çekmesi için bu sisteme geçtik, memnunuz. Baya ilgi çekiyor. Turizm, sürekli yeni alternatifler üretmek zorundasınız. Çağa kürekle yetişmeye çalışıyoruz” dedi.

Bodrum’da yaşayan Ezgi Mıstık, bu ilginç görünümlü tekneler için şunları söyledi:
“Çok etkileyici göründüğü kesin ondan yana şüphemiz yok ama eğlencesini bu yaz tadacağız ama dizaynı çok etkileyici, göz kamaştırıcı” dedi.

Bu değişik görünümlü tekneleri Bodrum’a ilk getiren ve şimdi 3 teknenin sahibi olan Enver Kantarmış yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Biz Bodrum’a ilk tekne getirdiğimizde kooperatifimiz yoktu. Kooperatif kurmaya çalıştık, bizi kabul etmediler. Bunlar korsan dediler. Bende gittim Antalya’dan bir korsan teknesi getirdim. Onu, heykeltraşlar, mühendis ve mimarlarla böyle süsledik, giydirdik tekneyi. Tam korsan yaptık. Madem ki korsanız birde korsan teknemiz olsun dedik. Bu sene 5 ‘e çıktı tekne sayımız” dedi.

Kantarmış, teknelerinin diğer günlük tur teknelerinden farkını ise şöyle özetledi:
“Korsan tekneleri diğer teknelerden farklı olarak hem büyük hem rahat. Örneğin, yemek yaparken bir restoranda yapabileceğiniz her şeyi bu büyük teknelerde yer müsait olduğu için yapabiliyorsunuz ama küçük teknelerde böyle bir şansınız yok. Bunun içinde, kurumsal firmalar genellikle bizi tercih ediyorlar. Küçük teknelerde yemeği dizinin üstüne koyup yerken bizim teknelerimizdeki büyük masalarda rahatlıkla yemek yenebiliyor. Herkesin kendi güneşlenme yerleri var. Herkesin kendi özel yatakları var. Müzik sistemimiz DJ’lerle yapıyoruz. Müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına göre yeniliyoruz” dedi.

30 metre uzunluğundaki devasa tekneleri görenler ilk olarak cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Sabah saatlerinde günlük tur için Halikarnas İskelesinden ayrılan tekneler ilk molayı Karaada’da veriyor. Tura katılan Hollandalı aile, böylesine fantastik bir tekne ile geziye çıkmanın son derece keyifli olduğunu söylediler.

Tekne yolcularından, Azerbaycan uyruklu Elmar Muharrem ise bu teknelerin Bodrum’a katkı sağladığını belirterek herkesi tekne turu yapmaya çağırdı.

Süslemeleri, heykelleri, isimleri ile dikkat çeken korsan teknesi görünümlü günlük tur teknelerinin Bodrum’a yakışmadığını düşünenlerde var.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu