GündemManşetSiyaset

YILDIZHAN’IN AÇIKLAMASI MHP’Yİ FENA KIZDIRDI

MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet TosunMHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun başkanlığında düzenlenen toplantıda, geçtiğimiz hafta Bodrum Belediye AŞ Genel Müdürü Hüseyin Yıldızhan’ın yaptığı açıklamaya sert eleştirilerde bulunuldu.

Sabah saatlerinde, Cevat Şakir Caddesi üzerindeki parti binasında düzenlenen toplantıya MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun’un yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile partililer katıldı.

Bu şekilde bir toplantıyı yapmak için 2 yıl beklediklerini ifade ederek konuşmasına başlayan MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun, seçim vaatlerinin yerine getirilip getirilmeyeceğini görmek için sabırla beklediklerini söyledi.

Bodrum halkının Bodrumu yönetmesi için emanet ettiği Belediye yönetiminin halkına söz verdiği seçim vaatlerden hiç birisini yerine getirmediği gibi geçen iki yıl zarfında da Bodrum’a hiçbir yenilik ve hizmet sunamadığını belirten Mehmet Tosun sözlerine şöyle devam etti:

“Yenilik bir yana, turizm sezonunun başladığı şu günlerde, Belediyenin asli ve birincil görevleri arasında bulunan Bodrum’un alt yapısı ve yolların durumu ortadadır. Bodrum’a ve Bodrumluya hiçbir hizmet sunamayan Belediye, yasaya aykırı yaptığı işlerin faturasını da CHP’li Belediye yönetiminin hukuk dışı tutumlarına rağmen Bodrum halkı ve kamu yararı için onurlu bir muhalefet görevini yerine getiren Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyelerine çıkarmaya çalışmaktadır. Bunlardan biri Bodrum Kamuoyunun haklı olarak gündeminde olan Turgutreis, Bitez ve Yalıkavak Mahallerindeki Kafelerin Mahkeme kararıyla kapatılmasıdır” dedi.

Bodrum Belediye meclisindeki tek muhalefet partisi meclis üyeleri olarak, Belediyenin yasalara uygun, kamu yararı ve Bodrum halkı için yaptığı her türlü hizmetin arkasında olduklarını ifade eden Tosun, halkın yararına görmedikleri, kanunlara uygun olmayan her uygulamasının ise karşısında olduklarını söyledi.

Mahkeme kararı ile Bodrum Belediye AŞ’ye ait bazı mahallelerdeki kafelerin 3 gün kapalı kalması ile ilgili olarak Hüseyin Yıldızhan’ın yaptığı açıklamaya değinen Mehmet Tosun sözlerini şöyle sürdürdü:

“26.05.2016 tarihinde tamamen gerçeğe aykırı ve Bodrum kamuoyunu yanıltıcı şekilde basına açıklamalarda bulunmuştur.  Hüseyin Yıldızhan, yaptığı açıklama da; “Kafelerin kapatılmasının nedeninin MHP’li meclis gurubun açtığı davalar olduğu” yönünde tamamen iftira mahsulü açıklamalar ile MHP’li Meclis gurubunu töhmet altında bırakmayı amaçlamıştır. Hüseyin Yıldızhan aldığı talimatlar doğrultusunda algı yönetimi ile insanların samimi duygularını sömürmek için, Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerine iftira atmaktan çekinmemiştir. Söz konusu açıklama Turgutreis Mahallesinde bulunan kafenin kapanması ile yapılmış olup, bu kafe yıllardır Belde belediyesi tarafından işletilirken, Bodrum Belediyesi Meclisi 08.04.2014 tarih ve 92 sayılı karar ile  Turgutreis,Bitez ve Yalıkavak, Ortakent, Mumcular, Yalı, Gümüşlük Mahallerindeki Kafelerin Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş.”ne tahsis edilmesine,kira bedelinin ise Encümen tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.  Alınan bu kararda MHP’li meclis üyelerinden Mustafa Paşalı ve Mustafa Dağdelen çekimser kalmış, diğer üyeler olumlu yönde oy kullanmıştır. Yani Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grubu bu karara sadece geçiş sürecinde sırf bu kafeteryaların kapatılmaması, halka olan hizmetlerin aksamaması için destek vermiştir” ifadelerini kullandı.

Kafelerle ilgili alınan karara ilişkin mahkemenin Bodrum Kaymakamlığınca açıldığını hatırlatan Tosun, MHP Meclis grubunun bu davanın tarafı olmadığını sözlerine ekledi.

MHP İlçe Başkanı Tosun’un ardından konuşan Bodrum Belediye Meclis Üyesi Avukat Şakir Açıkgöz, Belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

“MHP’li meclis üyeleri olarak 2015 yılında Belediye Meclis başkanlığına sunduğu önemli konuları içeren elliye yakın yazılı soru hala cevaplanmamıştır. Zaten bu şekilde çalışan bir Belediyeden hizmet beklemek abesle iştigal olur. Nisan ayı meclis toplantısında Meclis başkanlığına sunulan denetleme raporu ve Bodrum Belediyesinin faaliyet raporuna bakıldığında Belediyenin geçen yıllarda hiçbir hizmet sunmadığı gibi, gelecek yıllar içinde hizmet sunmak için bir plan ve düşüncesinin de olmadığı görülecektir” dedi.

Açıklamaların ardından, basın mensuplarının Bodrum’a yapılması planlanan TOKİ ve İslami Tanıtım Merkezi projeleri ile ilgili sorularını yanıtlayan Mehmet Tosun şunları söyledi:

“Her şeyi Bodrum’da yapmak zorunda değiliz. Bodrum dokusunu bozacak her türlü projeye karşıyız. Bizim zamanında TOKİ ile ilgili önerilerimiz olmuştur. Yeni binalar yapmak yerine atıl durumda olan çok sayıda boş bina revize edilerek proje kapsamında değerlendirilebilir. Öte yandan Ortakent-Yahşi Mahallesinde yapılması planlanan İslami tanıtım Merkezinin de yerinin uygun olmadığını düşünüyoruz. Orada yüzde 40 eğim var. Cami yapılabilir ama öyle büyük bir binanın oraya uygun olmadığını görüyoruz. Bu konu ile ilgili binanın projesi de tam olarak açıklanmış değil” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu