EğitimGündemKültür SanatManşet

BODRUM GELENEKLERİNİ ÇOCUKLAR YAŞATIYOR

Bodrum-umurça İlkokuluYaptıkları yıl sonu gösterisi ile adeta Bodrum geleneklerinin kaybolmayacağını ispatladılar.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde Bodrum’daki birçok okul çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu gösterilerden birini önceki akşam Umurça İlkokulu gerçekleştirdi. Okul Aile Birliği, okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte hazırlanan, “Mustafa Ergene ile Eski Bodrum Kına Gecesine Yolculuk” isimli gösteri Nurol Kültür Merkezinde yapıldı.

Gösteri öncesi açıklamada bulunan okul müdürü Filiz Fidan şunları söyledi:
“Çocuklarımız yaklaşık bir yıldır bu proje üzerinde çalışıyorlar. Bodrum geleneklerini hala sürdürmenin keyfini yaşıyoruz. Bir yıllık çalışmanın bir ürünü olan bu gösteride emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

34 öğrenicinin yöresel kıyafetlerle sahne aldığı gösterinin sunuculuğunu ise yine yöresel kıyafetler giyen veliler yaptı. Yerel Sanatçı Mustafa Ergene eşliğinde bir Bodrum düğününün baştan  sona canladırmasını yapan minikler salnu dolduran izleyicilerden tam not aldı.

Gelin ve damadın bir birlerini ilk gördükleri mandalina bahçesindeki sahnenin canlandırılmasıyla başlayan gösteri yaklaşık 2 saat sürdü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu