EkonomiManşet

78 Ton Tohum Dağıtıldı

Milaslı Çiftçilere Tohum Desteği

 

Milas Belediyesi ve Milas Ziraat Odası işbirliği ile hayata geçirdiği proje kapsamında Milas’ta 9 mahallede toplamda yaklaşık 80 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Milas Belediyesi yangından etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Beyciler Mahallesi’nde düzenlenen ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Halil Mutlu ve Mehmet Ateş, Belediye Birim Müdürleri, Beyciler Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Genç ve Beyciler’de yaşayan yurttaşların katıldığı törenle birlikte başlayan proje tamamlandı.

Muğla Milas’ta 29 Temmuz tarihinde başlayan ve toplamda 11 gün süren yangın felaketinden etkilenen Akçakaya, Bayır, Beyciler, Bozalan, Çökertme, Fesleğen, Gökbel, Gürceğiz ve Türkevleri mahallelerinde yaşayan 246 üreticiye toplamda 78 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı. Gerçekleştirilen proje kapsamında 20 dekar arazisi olan çiftçilere %100, 20 dekardan fazla arazisi olan üreticilere ise dekar başına %25 hibe gerçekleştirildi. Yardımlardan 2021 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgelerini alan üreticiler yararlandı.

“Çiftçimizin ve Üreticimizin Yanındayız”

Gerçekleştirilen proje kapsamında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Tarihimizin en büyük felaketini yaşadık. Şimdi imkanlarımız doğrultusunda bu büyük felaketin yaralarını hep birlikte saracağız. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 246 üreticimize toplamda yaklaşık 80 ton yardımda bulunduk. Bu projede emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Çiftçimize ve üreticilerimize desteklerimiz belirlenen prgoram çerçevesinde devam edecek.” dedi.

Didim escort bayan

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu