GündemKültür SanatManşet

12. ULUSLARARASI D-MARİN KLASİK MÜZİK FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

Monica Molina (2)12.Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali eğitici programları ile devam ediyor.

Festivalin 4. gününün ilk etkinliğinde Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı kapsamında profesyonel tiyatro oyuncularının yaratıcı drama yöntemi ile katkıda bulunduğu 3 Kumbara Tiyatrosu yer aldı. TÜRSAB Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte 8-12 yaş grubundaki çocuklar tiyatro eğitimi ile harçlıklarını nasıl kullanacaklarını, hayal, hedef, para, birikim, tasarruf, istek, ihtiyaç gibi kavramları öğrenirken veliler, 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı kapsamında finansal okuryazarlık bilinci hakkında farkındalıklarını artırdılar.

Festivalde yer alan yaratıcılık üzerine bir diğer atölye de “Uyu Artık Mozart…” oldu. Klasik dönemin en önemli bestecilerinden Mozart’ın insanüstü yaratıcılığı ve renkli kişiliğinin drama çalışmalarıyla ele alındığı atölyede çocuklar, Mozart eşliğinde fimo hamuruyla döneme ait objeler yaptılar.

Birbirinden renkli atölyeler sonrasında katılımcılar D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro’daki Gün Batımı Konseri’nde Türkiye’nin zengin müzik tınısını, viyolonsel repertuarının sevilen yapıtlarıyla birleştirerek sunan Çellistanbul ile buluştu.

Akşam Konseri’nde ise çok sayıda “Altın Plak” sahibi, İspanyol besteci, müzisyen ve aktris Monica Molina, 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’ne özel bir proje ile ilk kez dinleyici karşısına çıktı. Türkiye ve Türk izleyicilerle gönül bağını her fırsatta dile getiren İspanyol diva, yeni şarkılarını Sinema Senfoni Orkestrası eşliğinde ilk kez festival kapsamında seslendirdi.

Konserin ardından festivalde bu sene ilk kez gerçekleştirilen “Sinemada Klasik Müzik” gösterimlerinde 1920 yılı Paris’inde başarıya ulaşmış bir modacı olan Coco Chanel (Anna Mouglalis)’in Rus besteci Igor Stravinsky ile yaşadığı gizli ilişkiyi konu alan “Büyük Aşk (Coco Chanel & Igor Stravinsky)” filmi, D-Marin Turgutreis Cinemarine Açık Hava Sineması’nda festival katılımcılarına keyifli bir yaz akşamı sundu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu