GündemManşetSağlık

OBEZİTEYE KARŞI PEDALA BASTILAR

Bodrum-bisiklet etkinliğiGenç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) obeziteye karşı toplumsal bilinç kazandırmak amacıyla Bodrum’da bisiklet sürdüler.

Bugün saat 13:00’da Belediye Meydanı’ndan start alan dernek üyeleri Bodrum Yeni Liman’a kadar bisiklet sürdüler. Limandan tekrar Belediye Meydanı’na kadar pedal basan JCI üyeleri sık sık “arabadan in bisiklete bin”, “gaz yok duman yok çok sağlıklı çok” sloganları attılar. Yaklaşık 15 kişiden oluşan bisikletlilere yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi.

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin 12 ayrı şehirde 23 noktada “Sağlık için Bas Pedala” sloganıyla  gerçekleştirdiği etkinliğin amacı ülkemizde ve dünyada Obezite kavramına dair toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırmak.

22 Mayıs Dünya Obezite Günü’nde gerçekleştirdikleri “İŞ’TE BİSİKLET”  adlı bisiklet sürme etkinliği hakkında konuşan JCI Bodrum 2016 dönem başkanı Ozan Vurucular şunları söyledi:

“Çağımızın sorunu olan obezite kavramına farkındalık oluşturmak için bugün Belediyemizin önünde toplandık. Bu projemizin adı “İŞ’TE BİSİKLET”. Tüm Türkiye’deki JCI üyeleri ile bu sürüşü aynı günde aynı saatte başlatıyoruz. Diyoruz ki; “obeziteye farkındalık oluşturuyoruz, obeziteye hayır diyoruz” dedi.

Projenin nasıl ortaya çıktığından da bahseden Vurucular sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu proje Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin başkanlar zirvesinde ortaya çıktı. O zirvede farklı bir proje oluşturmak istedik. Bu oluşturacağımız projenin bir noktaya, bir sıkıntıya etki etmesi gerekiyordu. Düşündük, araştırdık ve Türk Toplumu’nda gitgide kilo alma, sağlıksız beslenme ve çalışma şartlarından ötürü kendine zaman ayıramama sorunu olduğunu gördük. Bu sorun da obeziteye neden oluyor. Bu problemi ortadan kaldırmanın yollarından birinin bisiklet olduğunu düşündük. Türkiye’deki tüm şubelerimiz bu konuya farkındalık oluşturmak istedi. Yani bu proje şekillenmesi bir beyin fırtınasıyla ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen  “İŞ’TE BİSİKLET” etkinliğiyle, Birleşmiş Milletler’in 192 ülkede gerçekleştirdiği anket sonrası belirlenen ve 2015-2030 yılları arasında ulaşılması hedeflenen Sürdürülebilir Global Kalkınma Hedefleri’nden ‘İnsanların sağlıklı bir yaşam sürmelerini ve her yaşta herkesin refahını sağlamak’ amacının gerçekleşmesine katkı sağlamak hedefleniyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu