GündemManşetSiyaset

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK BODRUM’DA

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk-BodrumAK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, “Bodrum’da yapılacak olan TOKİ’ye karşı olanları önemsemiyoruz.  Monşerler kendi evlerinde oturmaya devam etsinler” dedi.

Öztürk, Bodrum’da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve teşkilat mensuplarının da eşlik ettiği toplantıda Ülke, Muğla ve Bodrum gündemine dair konular konuşuldu.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, konuşmasında şunları söyledi:

“Ben işin hizmet tarafındayım. Dün Köyceğiz ve Dalaman’daydık. Bugün Bodrum’dayız. 1 Kasım’da milleten aldığımız yetkiyle milletin hizmetindeyiz.

Bizim petrolümüz yok, altın veya maden rezervlerimiz yok. O nedenle turizm bana göre çok önemli gelir kaynaklarımızdan birisidir.

Bacasız sanayidir. İktidara geldiğimizden bu yana Türkiye’ye gelen turist sayısına bakın, turizmden elde ettiğimiz gelire bakın, şu an üç katından daha fazladır. Hem dolar bazında gelir olarak, hem turist sayısı olarak. Hemde, nitelikli konaklama tesisi ve yatak kapasitesini de en az iki, iki buçuk kat artırmışız. Sanki AK Parti’nin turizmin farkında olmadığına dair bir algı yaratılmaya çalışılıyor.

AK Parti turizmin de farkında, turizmin ülke ekonomisine faydasının da farkında. Daha da önemlisi turizmin dünyada ki Türkiye imajına verdiği katkıyı da bilenlerdensiniz. O yüzden turizme ve turizm yatırımlarına hep destek olduk. Olmaya da devam edeceğiz”

TOKİ  ve Bodrum Devlet Hastanesi Konusu

Öztürk, TOKİ projesiyle evi olmayan Bodrumlu vatandaşların birçoğunun 250 lira taksitle ev sahibi olabileceğini vurgulayarak, “Şuan Bodrum’da 500 ev yapsak 10 bin başvuru olacağından eminim. Bodrum’da yapılacak olan TOKİ’ye karşı olanları önemsemiyoruz.  Monşerler kendi evlerinde oturmaya devam etsinler.  Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda bu proje hayaya geçecektir. Biz, Bodrum’un hizmet sektöründe çalışanlarında  ev sahibi olmasını istiyoruz. TOKİ binaları 5-6 katlı olmayacak. Evler,  Bodrum planlarına,  dokusuna ve mimarisine uygun şekilde projelendirilecek” diye kaydetti.

Provakatör Siyasiler Bodrum Halkından Özür Dilemeli

Milletvekili Öztürk, gazetecilere, Bodrum’da kesinlikle mülteci merkezi yapılmayacağını söylediklerini anımsatarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bazı siyasilerin Bodrum’a mülteci toplama merkezi kurulacak söyleminin gerçek olmadığını kamuoyu gördü.  Bu söylemin arakasında bir algı operasyonu vardı. Ama bazı siyasiler ısrarla Bodrum’da mülteci kampı yapılacağını söyleyerek kamuoyunu provoke ettiler. Ama zaman gösterdi ki Bodrum’da böyle bir merkez yapılmayacak. Bu algı operasyonunu yapan siyasilerin Bodrum halkından ve kamuoyundan özür dilemesi lazım”

STK’lara Çifte Standart Tepkisi

Öztürk, Bodrum’da hayata geçirilmesi düşünülen TOKİ projesine karşı çıkan STK’lara da tepki göstererek, “TOKİ projesine karşı çıkanlar Bodrum’da binlerce çam ağacının kesilmesine neden olacağı ifade edilen sözde kat atık projesine (vahşi depolama) projesine de karşı çıksınlar. STK’ların yaptığı çifte standart. Halkın, milletin yararına olan TOKİ’ye karşı çık. Doğal güzellikleri yok edecek, binlerce ağacın kesilmesine ses çıkarma” diye vurguladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu