EkonomiGündemManşetTurizm

GEMİLER YÜZ GÜLDÜRDÜ

Bodrum-kruvaziyer turizmiBodrum’a gelen iki dev yolcu gemisi yaklaşık 5 bin yolcusu 2 bine yakın mürettebatı ile ilçede hareketliliğe neden oldu.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kruvaziyer turizmi açısından olumlu geçmesi beklenen Bodrum’a sezonun ilk gemileri gelmeye başladı.  Sabah erken saatlerde Yeni Limana yanaşan iki yolcu gemisi, İngiliz, Amerikalı, Alman ve Kanadalı yaklaşık 5 bin yolcu getirdi.

Gemilerden inen yolcuların birçoğu Paşatarlası sahilinden geze geze Bodrum Merkezine ulaştı. Bazı turistler ise araçlarla limandan ayrılarak tarihi yerleri dolaştı. Bodrum Kalesini gezmek için yol tarifi soran İngiliz çift;
“Bodrum’u çok barışçıl ve sakin bir yer olarak bulduk. Gelmek isteyenlere de aynı şeyi söylüyoruz. Mutlaka gelsinler çok beğendik” dediler.

İlçede yaşanan turist yoğunluğu esnafında yüzünü güldürdü. Cumhuriyet Caddesinde alışveriş yapan gemi yolcuları kafe ve restoranları doldurdular. Cumhuriyet Caddesi esnaflarından Murat Yücel yaşanan hareketliliğin çok olumlu olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Bodrum’da güzel bir hareketlilik var. Şuan iki tane gemi geldi. Esnaf içinde iyi oldu. Bende esnafım burada işyeri sahibiyim. Turist sayımız şuanda artıyor. Yabancı turist sayımız şuanda iyi. Yani sağ olsun alışverişte iyi. Böyle beklemiyorduk ama beklentilerimizin üstünde. Çok iyi bu durumda. Bizi seçtikleri için, Bodrum’u seçtikleri için geldikleri için onlara çok teşekkür ediyoruz. Ülkemiz adına onlara da yine teşekkür ediyorum sağ olsunlar.
Şuan memnunuz inşallah iyi gider. Kötü olacağına inanmıyorum. Kötü bir şey yok zaten her şey artı” ifadelerini kullandı.

Biri Mısır’dan diğer ise Malta’dan gelen ve mürettebatıyla birlikte yaklaşık 7 bin kişi taşıyan yolcu gemileri Bodrum’un ardından Yunan Adalarına doğru hareket edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu