GündemManşet

ŞAH CADDESİ KAPATILDI

Bitez Mahallesi Şah CaddesiBodrum Belediyesine karşı açtığı davayı kazanan arazi sahibi caddeyi trafiğe kapattı.

Bitez Mahallesi Şah Caddesinde arazisi bulunan mimar Zehra Öncü 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesini kazanması sonrası caddeyi trafiğe kapattı. Sabah saatlerinde Öncü’nün avukatları, icra memurları ve polisler ile birlikte bölgeye gelen ekip ilk önce cadde üzerindeki yaklaşık 100 metrelik alan içinde park halindeki araçların kaldırılmasını sağladı.

Daha sonra kararı uygulayan görevliler, Şah Caddesinin üzerindeki Zehra Öncü’ye ait alanı demir çubuklar çakarak emniyet şeridi ile kapattı.

İçinde mandali ağaçlarınında bulunduğu arazisine yıllardır sahip çıkamadığını ifade eden Zehra Öncü yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“En son yapılan planda benim arsamdan yol geçti. İkinci bir plana göre üsttenden yol geçiyor. İleride azmak yol olunca yeni azmağıda benim arazime almışlar ama artık bende bu kadar istismar edilmek istemiyorum. Yaptıkları planda rezalet, plana göre burasını turizm tesis alanı yapmışlar. Otel veya tatik köyü yaparsın diyorlar. Belgeli otel yapamıyorum arazimin büyüklüğü yetmiyor” dedi.

Planların bölgenin özelliğine göre yapılması gerektiğini ifade eden Öncü, Bitez yalısında tatil köyü olabilecek bir arsa olmadığını, kendisine dayatılan turizm tesis alanı planına karşı olduğunu ve hakkını savunduğunu ifade etti.

Önceki dönem eski Bitez belediye başkanı İbrahim Çömez’in bölgede açtırdığı yolları ve aldığı imar planı kararlarınıda eleştiren Mimmar Zehra Öncü arsasına ceviz ağacı dikip yetiştireceğini söyledi.

Avukat Pınar Mutlu, 2012 yılında Bodrum Belediyesinin kamulaştırmasna karşı açtıkları davayı kazandıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Kazandığımız hukuk mücadelesi sonrasında belediyenin bu işlemi yerine getirmesini beklememize rağmen netice alamadık.  Bunun üzerine mecburen polis ekipleri ve icra memurları eşliğinde yolu kapatmak zorunda kaldık” dedi.

Yolun trafiğe kapandığından habersiz olan araç sürücüleri yollarını değiştirmek zorunda kaldılar. Ayrıca kapanan yolun üzerinde bulunan iki turizm işletmesininde bundan sonra ne yapacağı merak konusu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu