GündemManşet

YENİ KİMLİKLER İÇİN YASA BEKLENİYOR

Bodrum Nüfus MüdürlüğüBirçok vatandaşın merakla beklediği yeni kimlikler Nisan ayında Bodrum’da dağıtılmaya başlanacak.

Yeni kimliklerin vatandaşların eline ulaşıncaya kadar geçecek süreç, konu hakkında gelinen son durum ve gelişmeler ile ilgili olarak işin uzmanıyla görüştük.

Bodrum İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Güner ile yaptığımız görüşmede Güner, yeni kimlik kartlarının Nisan ayından itibaren Bodrum’da verilmeye başlanacağını ifade etti. Pilot bölge olarak Kırıkkale’de ilk kimliklerin verilmeye başlanacağını belirten Güner şunları söyledi:
“Yeni kimlikler için Bodrum Nüfus Müdürlüğünün alt yapısı tamamlanmıştır. Parmak izi ve avuç içi okuma cihazlarımız monte edildi. Ancak halen Meclis’teki yasal düzenleme çalışması devam ediyor. O yasal düzenlemenin ardından pilot bölge olarak Kırıkkale’de başlayacak ve Nisan ayından itibaren tüm yurtta yeni kimlikler verilmeye başlanacak. Vatandaşın, randevu sistemiyle müracaatları alınacak. Bizde burada, kişilerin parmak izlerini ve biometrik fotoğraflarını siteme tanıtacağız. Daha sonra posta yoluyla kimlikler adreslere gönderilecek” dedi.

Kart ücretleri hakkında sorduğumuz soru üzerine Nüfus Müdür Güner şu cevabı verdi:
“Yasa taslağından gördüğümüz kadarıyla ilk olarak değiştirme için 8 lira kart bücreti alınacak. Onun dışında, yenilemede 15 lira ve kayıplarda 50 lira olarak düşünülmekte ama Meclis’ten çıkacak karar değişebilir onu bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bodrum İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Güner, 3 yıl içerinde bütün vatandaşların yeni kimliklerine kavuşmasının planlandığını ve daha sonraki süreçte bu durumun mecburi hale getireleceğini söyledi.

Alınan bilgilere göre, ilerleyen süreçte yapılacak olan düzenlemelerle ehliyet ve pasaport işlemlerinin de Nüfus Müdürlüklerine verileceği bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu