ManşetSpor

Hedef, Deplasmanda Puan Koparmak

Çağdaş Bodrum Spor Manisa Deplasmanına Gidiyor

 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çağdaş Bodrum Spor, ligin 14. haftasında Manisa deplasmanında puan mücadelesi verecek.

Bodrum’un 20 ay içerisinde iki ligi birden şampiyonlukla tamamlayarak süper lige yükselen gururu Çağdaş Bodrum Spor, ligdeki 14. Hafta mücadelesini 29 Aralık Cuma günü saat 20:30’da Manisa Deplasmanında Manisa Büyükşehir Belediye Spor ile oynayacak. Antrenör Ahmet Çakı’nın sıkı antrenmanları ve takıma getirdiği yeni enerji ile geçtiğimiz hafta evinde oynadığı Merkezefendi mücadelesini 20 sayı geriden gelerek kazanan ve maça moralli çıkacak olan Çağdaş Bodrum Spor, rakibi Manisa BŞB Spor’dan puan almak için mücadele verecek.

Geçtiğimiz haftaki performansı ile aldığı süre boyunca tribünlerin yoğun ilgisi ve tezahüratıyla beğeni toplayan takımın genç yıldızı Ege Havsa, ilk yarının son iki maçında galip gelerek ikinci yarıda bambaşka bir Çağdaş Bodrum ile BSL’de kalmayı hedeflediklerini belirtti. Ege Havsa yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Geçen hafta Denizli maçı 20 sayıdan döndüğümüz bir maçtı. Güzel bir ivme yakaladık devamı için heyecanlıyız. İlk yarının bitmesine iki hafta kaldı bu iki haftayı da galibiyetle bitirip en iyi moralle en iyi şekilde ikinci yarıya başlamak istiyoruz. Antrenörümüz Ahmet Çakı enerjisi ve karakteriyle takıma çok iyi geldi. Daha 3-4 gündür bizimle 4-5 idman yapabildik ama onun da enerjisini takım olarak yanımızda hissediyoruz.

Kendi adıma hedeflerimi konuşmak için çok erken. Tabii hepimizin büyük resimde istediği play off’a katılmak ve oynamak var. Ama bunun için daha çok erken. Bence maç maç düşünüp, önümüzdeki maça odaklanıp, önümüzdeki her maçtan bir galibiyet çıkarmaya bakmalıyız. Bireysel olarak da hedefim, önümüzdeki senelerde Bodrum’da kalıp burada iyi performans göstererek Süper Lig’de kalıcı bir oyuncu olmak. Sonrasında tabii milli takımda da oynamak istiyorum.”

Çağdaş Bodrum Spor Genel Menajeri Onur Cumhur Aksoy da Denizli maçı ile farklı bir rüzgâr yakaladıklarını belirterek son iki maçı da almak için var güçleri ile çalıştıklarını dile getirdi. Aksoy açıklamasında şu değerlendirmeleri yaptı;

“Genelde takımlarda hoca değişikliğinden sonra mutlaka bir reaksiyon alınır. İlk başta o aksiyonu aldık. Ama Denizli oldukça yüksek yüzdeli oynadı. Şutları çok isabetli idi. Ancak sonlara doğru pes etmeyen yapımızı gösterdik. Bu bizim için çok iyiydi. Hem oyuncuların kendine güveni açısından, hem de taraftara verdiğimiz mesaj açısından çok çok kıymetliydi bu geri dönüş.

Şu an herkesin keyfi yerinde ve takımın kendine olan inancı daha da arttı. O yüzden şu an bir seriye gidiyoruz diye düşünüyorum. Cuma günü Manisa deplasmanında güçlü bir takımla karşılaşacağız. Ardından yeni yılın ilk maçında 7 Ocak Pazar günü Muğla’da Aliağa ile oynayacağız. Denizli maçı ile beraber üçte üç yapmayı hedefliyoruz. İnşallah bunu gerçekleştiririz.

Herkes, kadroda değişim olacak mı? yeni bir transfer yapacak mıyız? Gibi soruların cevaplarını arıyor. Buna bir açıklık getireyim isterim. Oyuncu ile ilgili bir düşüncemiz yok. Takımın gayet yeterli olduğunu düşünüyoruz. Hocamızın zaten kendi sistemi çok agresif. Agresif sistemden kastım savunmacı, daha çok açık sahada oynayan ve hücum eden, daha hızlı basketbol oynayan bir sistemi var. Bu süre içerisinde bunu uygulayacağımızı düşünüyorum. Dediğim gibi şu üç maçtan en az iki galibiyet ile çıkarsak kendimizi üst sıralara doğru atmış olacağız.”

Çağdaş Bodrum Spor’un 29 Aralık Cuma günü saat 20:30’da Manisa Muradiye Spor Salonu’nda oynayacağı karşılaşma beINSports kanalından naklen yayınlanacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu