EkonomiGündemManşetTurizm

SEZONUN İLK GEMİSİ DEMİR ATTI

Bodrum-kruvaziyer turizmiBodrum’da son yıllarda artan kruvaziyer turizmi ile ilgili olarak sezon öncesi çizilen olumsuz tablo, gelen ilk yolcu gemisi ve bundan sonra gelmesi beklenen yaklaşık 90 gemi ile yerini olumlu bir havaya bıraktı.

Yunanistan’ın Kos Adasından gelen Bahama Bayraklı Island Sky isimli yolcu gemisi Bodrum Limanına demir attı. Avustralya, Yeni Zellanda ve İngiltere’den yolcular taşıyan 91 metre uzunluğundaki yolcu gemisi geç saatlere kadar Bodrum’da bulunduktan sonra Kuşadası’na doğru hareket etti.

Yaklaşık 150 kişi ile Bodrum’a gelen gemiden inenler kendilerini bekleyen servis araçları ve ticari taksilerle ilçedeki tarihi ve turist yerlere gezdiler.

Geçtiğimiz yılı 98 gemi ile tamamladıklarını belirten Bodrum Liman Müdürü Gonca Uygun, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“İlk gemimizle sezonun açılışını yapmış bulunuyoruz. Sezona küçükde olsa bir gemiyle başladık. İnşallah bu sezon çok iyi geçer. Bizim beklentilerimiz bu senede gayet olumlu yönde. Diğer limanların şikayet ettiği gibi, bizim çok sıkıntımız görünmüyor. Bu sezonu yaklaşık 90 gemiyle tamamlamayı düşünüyoruz. İnşallah hem bize hem de Bodrum’a hayırlı bir yıl olur.” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu