GündemManşet

ÖZTÜRK’TEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat ÖztürkAk Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sorumluluk sahibi her yöneticinin en önemli görevi, engellilerin önüne çıkan engelleri ortadan kaldırmak ve bu özel insanları topluma kazandırmaktır. Engellilerin çalışma hayatı; eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları, onların topluma kazandırılmaları, katılımcı ve üreten insanlar haline getirilmeleri için Ak Parti hükümetleri olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Engellilerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde çalışmalıyız.

Engellilere sağlanacak imkanlar, insanlık görevidir. Toplum olarak el birliği sağlandığı takdirde aşılmayacak hiçbir engel yoktur.

Sosyal devletin amaçlarından birisi, engellilerin eğitim, spor, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden yararlanmaları, temel haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Engellilerimizin hayata engelsiz bir şekilde katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için toplum olarak, birey olarak, kurum ve kuruluşlar olarak hepimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Hükümetimiz her zaman engelli bireylere engelsiz bir yaşam sağlamak için hizmet üretmeyi kendisine görev edinmiştir. Ak Parti Hükümetleri olarak bu insanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, çözüme ulaşabilmelerini sağlayacak tüm hizmetleri sunmak için çalışmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın sorunları konusunda hassasiyetin, farkındalığın ve bilincin artması temennisiyle 3 Aralık Dünya Engelliler gününde tüm engelli kardeşlerimize yaşam sevinci, huzur ve mutluluk dolu günler diliyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu