ÇevreGündemManşet

5 BİN FİDAN KISA SÜREDE DAĞITILDI

Bodrumda fidan dağıtımı21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Bodrum’da 5 bin adet fidan dağıtımı yapıldı.

Bodrum Kaymakamlığı, Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Bodrum Orman İşletme Şefliği iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, çoğunluğu fıstık çamı olmak üzere kara servi, erguvan, zakkum ve sığla fidanı vatandaşlara dağıtıldı.

Bodrum Belediye Meydanında kurulan stantta, Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarınca fidan alacak vatandaşların isimleri ve fidan miktarı kayıtlara geçirildikten sonra bilgilendirme broşürleri verildi.

Meydandaki etkinliği, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte fidanlar kısa süre içinde tükendi. Findalarını alan vatandaşlar evlerinin yolunu tuttu.

Etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan şunları söyledi:
“Bu etkinliğin, ağaçlandırma faaliyetlerine çok büyük katkısı oluyor. İnsanlarımız bu fidanları alıp istedikleri yere dikiyorlar ve ülkemizin ilçemizin orman varlığının artmasına da katkıda bulunuyorlar” dedi.

Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu ise yaptığı açıklamada vatandaşlardan şu istekte bulundu:
“Vatandaşlarımızdan tek ricamız, bu ormancılık gününde dağıttığımız fidanların toprakla buluşması ve onları bir ağaç olarak inşallah gelecekte de görmeleri. Yani boşuna fidanımızın zayi edilmemesi toprakla buluşması bizim 21 Mart dünya ormancılık günü temennimizdir” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu