GündemManşet

CKD’DEN “VATAN TÜRKÜSÜ NE SÖYLÜYOR?” PANELİ

Bodrum-Zeki Sarıhanİstiklal Marşının kabulünün 95. yıldönümü dolayısıyla bir etkinlikte Bodrum’daki Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) tarafından düzenlendi.

CKD Yalıkavak Şubesi öncülüğünde Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen, Vatan Türküsü Ne Söylüyor? konulu panelin konuşmacısı ise Zeki Sarıhan Oldu.

Panel öncesi Kent Haber’e konuşan araştırmacı-yazar Zeki Sarıhan şunları söyledi:
“İstiklal Marşının kabul edilişinin 95. yılı nedeniyle, Vatan Türküsü Ne Söylüyor? konulu söyleşi için buradayım. Bu vesile ile başka yerlerde de konferanslar verdim, Bodrum 5. oluyor. Yaşanan son olaylar bize, İstiklal Marşı ruhuna yeniden sahip olmamız gerektiği gösteriyor. Tükiye’yi esir almak, parçalamak istediklerini anlıyoruz. Türkiye, bir savaşın içine çekildi. İstiklal Marşı gibi bütün milleti birleştiren metinler, bize coşku veren marşlar, türküler işte bu dönemlerde lazım diye düşünüyorum” dedi.

Panelin açılışında konuşan CKD Yalıkavak Şubesi Başkanı Nüket Tolunay, Vatanın artık türküsünü söylemek zorunda olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“Türkülerimizi söylemek zorundayız. Türkiye, günümüzde gözümüze soka soka çok kötü günler geçiriyor. Kadınıyla çocuğuyla toplumda bir vahşet yaşanıyor. Hepimiz çok üzgünüz, vahşet yerine döndü vatanımız. Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

Şehitlerimiz ve Ankara’dai patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan panele CHP Bodrum İlçe Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve CKD üyeleri katıldı. Panel yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu