GündemManşet

YARIMADAYI BESLEYEN TESİSİN TRAFO MERKEZİ BAKIMA GİRDİ

YARIMADAYI BESLEYEN TESİSİN TRAFO MERKEZİ BAKIMA GİRDİ (6)Bodrum İlçesini besleyen Mumcular İçmesuyu Arıtma Tesisinin trafo merkezinde bakım onarım çalışması yapılırken tesise bir adet pompa takıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, bayramda Bodrum’a tatile gelecek yerli ve yabancı turistlerin su sıkıntısı çekmemesi için çalışma başlattı.

Uzun süredir Bodrum’da yaşanan su sorununa çözüm bulmak amacıyla çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren MUSKİ Genel Müdürlüğü, bayram öncesi Bodrum İlçesini besleyen Mumcular İçmesuyu Arıtma Tesisindeki trafo merkezinin bakım onarımını gerçekleştirdi. Tesisin önemli noktalarından biri olan trafo merkezinde bakıma giden MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, sabah saat 05.00 sıralarında iş başı yaptı.

ZORUNLU SU KESİNTİSİNE GİDİLDİ

Günün erken saatinde iş başı yapan ekipler, tesisin elektriğini keserek jeneratör ile tesisi çalıştırmaya devam etti. 3 saatlik jeneratör yardımıyla çalışmalarını sürdüren ekipler, daha sonra Bodrum merkez mahallelerinde zorunlu olarak su kesintisine gitti.

EK POMPA TAKVİYESİ YAPILDI

Trafo merkezinin bakımının ardından eş zamanlı olarak tesise bir adet pompa takviyesi yapıldı. Bodrum ilçesinde yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla takılan ilave pompa, Bodrum ilçesinin su sorununu bayram süresince yaşatmaması planlanıyor.

VATANDAŞALARIN SU TÜKETİMİNE DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR

Bodrum’da Haziran verilerine göre Mumcular Barajı doluluk oranının yüzde 40’a Geyik Barajı doluluk oranının ise yüzde 56’ya düştüğünü belirten MUSKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların su tüketiminde dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. MUSKİ Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, “ Pompa takviyesiyle birlikte Bodrum İlçemizin içme suyu sıkıntısını bir nebze gidermek istiyoruz. Mevcut pompanın arızalanması durumunda su kesintisi yaşanmaması için terfi merkezine ilave pompa takviyesi yapıldı. Ancak vatandaşlarımızın özellikle sıcaklıkların ve nüfusun arttığı bu günlerde su kullanımına dikkat etmelerini önemle rica ederiz” denildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu