ÇevreGündemManşet

MİLAS’A YENİ BARAJ GELİYOR

Milas’ta Eşence Barajı için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Milas’ın dördüncü barajı Eşence’yle 21 bin 550 dekar tarım arazisi suyla buluşacak.

Milas’ın Kargıcak Mahallesi sınırlarına kurulacak olan Eşence Barajı için hazırlıklar başladı. Geyik, Akgedik ve Derince Barajı’ndan sonraki Milas’ta dördüncü baraj olan Eşence için DSİ Genel Müdürlüğü, Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ve Muğla Şube Müdürlüğü ekipleriyle AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, alanda inceleme yaptı. İncelemede Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da bulundu.

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, AK Parti Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak ve İlçe Başkanı Fahri Acar’ın girişimleriyle bir süredir Eşence Barajı için yürütülen çalışmalar sonuç verdi.

2017 yılı Haziran ayında gerçekleştirilen ihale sonrası ekipler incelemelerinin ardından kısa sürede çalışmalarına başlayacak. Kargıcak, Kırcağız, Kızılcayıkık Mahalleleri sınırlarındaki barajın yer teslimiyle birlikte 400 gün teslim süresi bulunuyor. Eşence Barajı’yla 21 bin 550 dekar tarım arazinin sulanması hedefleniyor.

EŞENCE BARAJI

Eşence Barajı, Akgedik Barajı İle Derince Barajı arasında kalan ve sulanamayan yaklaşık 21 bin dönüm arazinin sulanması için 55 m yüksekliğinde, 36 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olacak. 2019 yılında projelerinin tamamlanması hedeflenen baraj inşaatına 2020 yılında yatırım programına teklif edilerek yapım ihalesi gerçekleştirilecek.

Bugün Ankara’dan DSİ Genel Müdürlüğü, Aydın’dan Bölge Müdürlüğü ve Muğla’dan Şube Müdürlüğü heyetince mahallinde incelemelerde bulunuldu. 

Ekiplerle birlikte alandaki incelemelere katılan AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, “Milasımızda sulanmamış hiçbir tarım arazisi kalmamasını hedefliyoruz. Bizden önce onlarca yıldır yapılamayan Akgedik Barajı’nı 2009 yılında yaptık. Derince Barajı’yla Selimiye Ovası’nı suladık. Şimdi kısa süre içinde Eşence Barajı yapılacak. Muğla milletvekillerimiz Yavuz Demir, Yelda Erol Erol Gökcan, Milas Belediye Başkan Adayımız Barış Saylak ve İlçe Teşkilatımızın girişimleriyle bölgemizi yeniden suyla buluşturacağız. Milas çiftçimizin hak ettiği değeri vererek nitelikli tarımsal üretimi ve iş potansiyelini daha da artıracağız. Milasımıza ve Muğlamıza hayırlı olsun. Gökçeler Barajı için de planlama süreci devam ediyor.” ifadelerini kullandı. 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu