ÇevreGündemManşet

İSTANBULDAN GELDİLER DENİZDE TEMİZLİK YAPTILAR

Boğaziçi Üniversitesi Sualtı Spor Kulübü-BodrumDalış eğitimi için Bodrum’da bulunan Boğaziçi Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü öğrencileri Kumbahçe İskelesine dalarak deniz dibi temizliği yaptı.

Bir süredir Bodrum’da bulunan ve İstanbul’dan gelen üniversite öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum Liman Başkanlığı nezaretinde Kumbahçe İskelesine dalış yaparak deniz dibi temizliği gerçekleştirdi.

19 öğrencinin tüplerle daldığı ve yaklaşık bir saat süren temizlik çalışmasında yine bilindik görüntüler ortaya çıktı.

Bodrum Liman Başkanlığı’nda sosyal projelerden sorumlu olan Deniz Sevi, kulübün talebi doğrultusunda bu çalışmayı yaptıklarını belirterek Liman Başkanlığı olarak gerekli yardımları yaptıklarını ifade etti.

Gruplar halinde su altında temizlik çalışmasını gerçekleştiren öğrenciler dakikalar içinde mavi çuvalları doldurarak u üstüne çıktı. Çöpleri iskelede bekleyen arkadaşlarına teslim eden dalış kulübü öğrencileri 4-5 sefer dalış yaptı.

Pet şişeler, alkollü içecek kutuları, mutfak malemeleri, bazı kıyafetler ve tekne parçalarıyla dolan torbalar küçük bir kamyoneti doldurdu.

Çalışmalara destek olan denizci Mehmet Akbaba, denizin dibinin bu tür malzemelerle dolu olduğunu ve ortaya çıkan oksit nedeniyle bölgede balık bulunmadığını belirterek şöyle konuştu:
“Şuanda çıkan malzeme daha çok aliminyum alaşımlı pet şişeler.Bunlar ciddi şekilde denizi tahribata uğratıyor. Balığın olmayışının bir kaç sebeplerinden biriside bu. Çünkü bunlarda oksit olaı çok fazla. Arkadaşlar çok güzel bir temizlik çalışması yapıyor. Bizlerde dalgıç arkadaşlarla bunu çok kolay yapabiliriz” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi ve Sualtı Sporları Kulübü Başkanı Onur Özkan Uzun, eğitim dalışları sırasında dipte gördükleri çöpleri görünce dayanamadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Hem daha temiz bir Bodrum hem daha temiz bir dünya için bizde geleni yapmaya çalışıyoruz. Mesajımız oldukça açık aslında, çöp atılmaması, mümkün olduğunca herkesin daha duyarlı olmasıdır” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu