ÇevreGündemManşet

KÖMÜR KOKUSU BODRUM’A YAKIŞMIYOR

Bodrum-kömür kokusuGeçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Bodrum’un çeşitli mahallelerindeki kömür kokusu artarak devam ediyor.

Kömür yakılmasının yasak olduğu Bodrum’da havaların soğumasıyla birlikte yayılan kömür kokusu ve duman artık dayanılmaz bir hal aldı.

Özellikle gece saatlerinde Bodrum Merkez, Gümbet, Konacık ve Bitez mahalleleri başta olmak üzere Bodrum’un birçok noktasındaki ağır kömür kokusu vatandaşların da yoğun şikayetlerine neden oluyor.

Bodrum semalarında rüzgarın şiddetinin az olduğu akşamlarda yoğun sis şekline bürünen kömür dumanı, doktorların sağlıklı yaşam ve temiz hava için tavsiye ettiği Bodrum’un imajını zedeliyor.

Öte yandan Zabıta ekipleri Bodrum’da odun satan işletmeleri de düzenli olarak denetleyerek bu işletmelerde kömür satışının yapılmaması konusunda işletme sahiplerini uyarıyor fakat  vatandaşlar ısınmanın daha ekonomik olduğu kömürü Milas gibi kömür yakmanın serbest olduğu ilçelerden temin ettiği belirtiliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu