ÇevreManşetSpor

Sahiplendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Belediye, Sokak Hayvanlarını Sahiplendirmeye Özendiriyor

 

Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, şiddet mağduru kadınların iyileşme sürecine olumlu katkısı olan projeyle ilgili 3 köpek yavrusunu Kadın Sığınma Evi’ne, 1 köpek yavrusunu da Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne sahiplendirdi.

Proje kapsamında Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt ‘’Kadın Sığınma Evi’ndeki kadınlarımıza her konuda destek oluyoruz. Onları manevi olarak da desteklememiz gerekiyordu. Pozitif olarak motive etmek için patili dostlarımızdan oraya 3 tane sahiplendirdik. Bundan sonra değişik projelerimizde hep birlikte olacağız.’’ dedi.

Yavru köpekleri teslim alan Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şenay Yılmaz ‘’Biz bugün 4 tane yavruyu sahiplendik. Şiddete maruz kalan çocuklar ve kadınlarla beraber olacaklar. Biz biliyoruz ki şiddete maruz kalan çocuklar ve kadınlar hayvanlarla birlikte hem iyileşiyorlar hem de patili dostlarımız için aile ortamı oluyor. Bundan sonraki amacımız Sığınma Evi’ndeki kadınları ve çocukları daha çok patili dostlarımızla bir araya getirmek’’ dedi.

Projeye destek veren Kent Konseyi üyesi İnci Kutay “Tabi ki barınakta yuva bekleyen köpeklerimizin birer yuvaya kavuşması bizi çok mutlu etti. Bu iki taraf için de olumlu olacak diye düşünüyorum. Hem kadın sığınma evinde geçici sürede olsa barınmaya gelmiş insanlar için hem de yuva bekleyen yavrular için faydalı olduğunu düşünüyoruz’’ dedi.

İç dış parazit ve kuduz aşıları yapılan yavrular Kadın Sığınma Evi görevlilerine teslim edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu