AsayişÇevreGündemManşet

23 HEKTARLIK ALAN KÜL OLDU

Bodrum’da korku ve panik anları yaşatan yangın söndürüldü. Yangında 23 hektarlık alan küle döndü.

Öğleden sonra Bağla’da bulunan Bank Evler Sitesinin çöplük bölümünde çıktığı iddia edilen yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Havadan ve karadan çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangında bölge halkı ve tatilciler korku dolu anlar yaşadı.

Söndürme ve ekiplerinin yanı sıra bölgede, 112 Acil Sağlık ekipleri, Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği ekipleri ile AKUT Bodrum ekibi çalışmalara destek verdi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Saat 15:32’de Milas Orman İşletme Müdürlüğü    Bodrum şefliği Ortakent-Yahşi Bağla mevkin de başlayan orman dışı alan  yangınına 15:42’de ilk müdahale yapılmış olup;  1 ilk müdahale aracı  3 pikap 4 arazöz 2 su ikmal aracı 1 uçak 2 helikopter 3 teknik eleman 1 memur  ve 45 söndürme işçisi 150 gönüllü söndürme çalışmalarına katılmıştır.

Çıkan ziraat yangını yanan sahadaki fiziki şartların yangına müdahaleyi zorlaştırmasına rağmen  23 ha alanda saat 18:00 itibariyle kısmen kontrol altına alınmış olup yangın soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Meydana gelen orman dışı alan  çıkış sebebi teşkilatımız ve diğer kolluk kuvvetlerince araştırılmaktadır.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu