Kültür SanatManşet

Bodrum’da “Opus Müzik Festivali” düzenlenecek

Genç Yetenekler Sahne alacak

Klasik müziğin ustaları ve gençleri, Muğla‘nın Bodrum ilçesinde düzenlenecek “Opus Müzik Festivali”nde bir araya gelecek.

9-10 Eylül’de Bodrum Kalesi’nde gerçekleştirilecek festivalin ilk gününde, uluslararası başarılarıyla adından söz ettiren, piyanonun genç yıldızları İlyun Bürkev ve Ayşe Cemre Ağırgöl, kemanın dünya sahnelerindeki genç ismi Naz İrem Türkmen ile buluşacak.

10 Eylül’de de 120 yıllık Alman Devlet Opera Oda Orkestrası (Berlin Deutsche Oper Kammer Orchestra), Türk orkestra şefi Gürer Aykal tarafından yönetilecek, iki Türk solist Burak Bilgili ve Burcu Hancı da konserde sahne alacak.

Türkiye’nin direncini ve yaşama tutkusunu sergileyecek festivalin simgesi ise Bodrum ve civarında doğal olarak yetişen “Frenk kaktüsü” olacak.

İlki düzenlenecek festivalin sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü opera sanatçısı Burak Bilgili, genel koordinatörlüğünü de Ozan Göktan yapıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu