GündemManşetSiyaset

DOĞU PERİNÇEK GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Doğu Perinçek-BodrumBodrum’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’nin artık çağ atladığını söyledi.

Turgutreis Mahallesi’ndeki bir otelde gazetecilerle bir araya gelen Doğu Perinçek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Atlantik sistemde yeri olmadığını ileri süren Doğu Perinçek, ülkenin 70 yıl boyunca Amerika’nın dayattığı politikalarla bugünlere gelindiğini söyledi.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi hakkında konuşan Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz’da, Amerika’nın Türk devleti içinde kurduğu örgütlenme ezildi. Gladyo dediğimiz Fethullahçı Gladyo ezildi, bu çok büyük bir olay. Türkiye geçmişte çok süreçten geçti. Bu süreçte Amerika’nın, NATO’nun Türkiye’de kurduğu gizli devlet, yer altı örgütü 15 Temmuz gecesi ezildi. Darbecilerin sadece ezilmekle kalmadı devlet içinden, polis içinden, yargı içinden, ordunun içinden Amerikan gladyosu FETÖ temizlendi.”

15 Temmuz sonrası devletin özgürleştiğini ifade eden Vatan Partisi Genel Başkanı, yaşanan bu sürecin çok büyük bir gelişme olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Devlet özgürleşiyor, Amerika’nın bir sigortası vardı sağ partilerin seçmenleri. Ama şimdi Amerika’nın sigortası olduğu sanılan sağ seçmen birden kafesini kırdı ve birden Amerikan emperyalizmine karşı en kararlı duruşa geçti. Artık Türkiye’de halkı tekrar, Amerika’nın güdümüne, denetimine almak mümkün değil.”

Türk Ordusunun Suriye içinde başlattığı Fırat Kalkanı operasyonuna değinen Perinçek şunları söyledi:

“Cerablus’a Türk ordusunun girmesi o da Amerika’nın artık koyduğu sınırların artık Türkiye’de geçerli olmadığını gösteriyor. Artık yapamazsın, edemezsin devri bitti. Türk ordusu Amerika’nın koridoruna bir hançer gibi girdi. Biz parti olarak Batı’da, Doğu’da PYD’yi, PKK’yı Suriye topraklarında kabul etmiyoruz. Türkiye bu belayı Suriye’nin kuzeyinde yok etmek zorundadır. Türk ordusunun bu harekatını Vatan Partisi olarak destekliyoruz. Bunu, Türkiye’nin toprak bütünlüğü açısından, Türkiye’nin geleceği açısından hayati önemde görüyoruz. Harekatın nedeni olarak Suriye’nin toprak bütünlüğü konuyor, bu en çok Suriye devletinin meselesi. O Suriye devletinin başında da Beşşar Esad bulunuyor. Halk onu seçiyor, halkın seçtiği yönetim Beşşar Esad yönetimi. Öyleyse Türkiye bu yönetimle iş birliğine gidecek, Rusya ile İran ile işbirliği yapacak. Bu yöndeki adımları Vatan Partisi inşa etmiştir, onu da kamuoyuna açıklıyorum. Toprak bütünlüğümüzü Suriye, Irak ve İran’la birlikte sağlayabiliriz.”

Türkiye ekonomisinin Rusya ve Çin’siz yapamayacağını ifade eden Perinçek, “Türkiye’nin gelecekteki ekonomi konumlanmasını belirliyor. Türkiye üretim ekonomisi kurması lazım. Çin’le, Rusya ile İran, Irak, Suriye ile işbirliğimizi güçlendirmek zorundayız.” dedi.

“Amerika sisteminden kopmak, Atatürk rotasına girmek demektir.” Diyen Doğu Perinçek, bağımsızlığın, toprak bütünlüğünün, çağdaşlık ve kamucu bir ekonominin Atatürk sistemi olduğunu ifade etti.

Fethullah Gülen’in Amerika’dan Türkiye’ye talebi ile ilgili de konuşan Perinçek şunları söyledi:

“Artık Fethullah diye bir insan kalmadı. O bir nevi bir ceset. Fethullah Gülen artık bir cesettir. Bu cesedi Türkiye’ye getirsen ne, getirmesen ne.”

Perinçek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu’na yapılan suikast girişimiyle ilgili sorulan bir soruya da, “Bu saldırıyı kınıyoruz. Ama biz onu PKK’nın açıkladığı gibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedef olduğu bir saldırı değil, TSK’nın hedef alındığı bir saldırı olduğu gözüküyor. O konvoyda Kılıçdaroğlu da vardı. O yüzden ona geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.” diye konuştu.

Toplantı sonunda CHP’nin politikalarını da eleştiren Perinçek şöyle konuştu:

“CHP yanlış bir politika izledi. PKK ile işbirliği, onları korumak kollamak, HDP’yi korumak, HDP’nin kapatılmasının önüne geçmek, çok yanlış. PKK’nın bütün suçlarına ortak olan bütün milletvekillerinin derhal dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır. HDP kapatılmalıdır. CHP’nin de artık bu noktaya gelmesi lazım. Bunlar demokrasi unsuru değil, meclise terör örgütünü sokamazsınız. PKK bir terör örgütü. Cizre’de saldıran 11 polisimizi şehit edenleri alıyoruz ve meclisin içine koyuyoruz. Bu şekilde terörle mücadele edilemez. CHP’nin de PKK’ya, PYD’ye karşı politikalarını değiştirmesi lazım.”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu