AsayişGündemManşet

52 GÖÇMEN VE 2 ORGANİZATÖR ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

Bodrum’dan Yunan Adalarına yasadışı yollardan geçmek isteyen düzensiz göçmenler gece boyunca Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizden toplandı. Ekipler 2 Türk vatandaşını da göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü yaptığı şüphesiyle gözaltına aldı.

Geçtiğimiz gece saatlerinde denizde başlayan hareketlilik yine sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Bölgede görevli Sahil Güvenlik ekipleri ilk olarak Keçi Adası yakınlarında durdurdukları fiber karinalı lastik botta bulunan İ.H.Y. isimli Türk uyruklu şahsı göçmen kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına aldı.

Daha sonra Turgutreis açıklarında seyir halinde olan lastik botu durduran ekipler Suriye ve Filistin uyruklu 10 düzensiz göçmeni yakaladı.

Sabah karşı ise Didim-Bodrum arası Tekağaç açılarında durdurulan DELOA isimli özel yelkenli tekneden şüphelenen ekipler 42 göçmen ile tekne kaptanı S.C.’yi gözaltına aldı.

Düzensiz göçmenler Turgutreis Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edilirken 2 şüpheli ise adliyeye sevk edilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu