GündemKültür SanatManşet

FİLARMONİ ORKESTRASI EŞLİĞİNDE ZEKİ MÜREN ANILDI

Limak Vakfı tarafından kurulan Limak Filarmoni Orkestrası Bodrum’da Zeki Müren konseri verdi. Konserde Dünyanın en önemli tenorları arasında gösterilen Murat Karahan, performansı ile büyük beğeni kazandı.

Bodrum Antik Tiyatro, gerçekleştirilen konseri Fenerbahçe Spor Kulübü Eski 2’inci Başkanı ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ünlü sanatçı Nükhet Duru, tiyatro ve sinema oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un da aralarında olduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi izledi.

Sanat yönetmenliğini tenor ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’ın yaptığı Limak Filarmoni Orkestrası, Bodrum Antik Tiyatro’da Zeki Müren’in “Şimdi Uzaklardasın”, “Elveda Gençliğim”, “Elbet Bir Gün Buluşacağız” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi.

Gecede konuşan Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Zeki Müren için Bodrum’un ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek “Bodrum’u Zeki Müren’siz, Zeki Müren’i Bodrumsuz düşünmek imkansız. Zeki Müren 1984 yılında Bodrum Kalesi’nde verdiği son konserde elde ettiği tüm geliri bu akşam içerisinde bulunduğumuz Antik Tiyatro’nun restorasyonu için bağışlamıştı. Bugün bu büyük ismi en çok özdeşleştiği yerde, Bodrum’da anıyor ve yad ediyoruz.”dedi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan ise “Biz Limak Filarmoni ve Zeki Müren Şarkıları ile 2017’nin belki de en iddialı işlerinde bir tanesini yaptık. Çok kolay bir şey değildi. Böyle şeyleri yapabilmek için önce cesaret gerekiyor. Bu cesareti gösterdikleri için başta Ebru Özdemir, Nihat Özdemir ve Limak ailesine çok teşekkür ediyorum. Bir filarmoni orkestrasına ön ayak olabilmek gerçekten cesaret isteyen bir şey.”şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren konserde Limak Filarmoni Orkestrası ve tenor Murat Karahan’ın performansı uzun süre alkışlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu